Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

BMW Plug & Charge kommer 2023

Snart kommer du att kunna ladda din BMW bara genom att ansluta kabeln.

Av / 2022-09-13 - 21:16
BMW Plug & Charge kommer 2023

Tesla har haft det länge, nu följer även BMW efter med plug & charge där man bara kopplar in kabeln, utan att blippa något kort eller öppna en enda app. BMW tar plug & charge ett långt steg förbi Tesla genom att inkludera minst fem abonnemang hos leverantörer av laddstationer.

Tjänsten kommer inte förrän 2023, men då kan du bara ansluta laddningskabeln så identifieras bilen och ägarens aktiva laddningsabonnemang. När laddningen är klar kopplar du bara bort kabeln och kör vidare.

Alla laddningar, oavsett leverantör, hamnar på en och samma faktura.

Plugandcharge
Plug&charge

För att BMW:s plug and charge-tjänst ska fungera måste leverantören av laddstationen vara ansluten till Hubjects eRoaming-nätverk, som finns i stora delar av Europa. Detta inkluderar plug & charge på Ionitys laddnätverk, som också är en del av BMW Charging, där du får tillgång till nästan 400 000 laddstationer runt om i Europa.

I Sverige har Ionity bara 136 laddpunkter. Men om BMW kan inkludera minst fem leverantörer i plug & charge-nätverket kommer antalet Ionity-stationer   inte att vara lika kritiskt.

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Här finns tillräckligt med utrymme

Snart kommer du att kunna snabbladda hos Ford

Så mycket bättre är nya Porsche Taycan

ID. Buzz - äntligen med fyrhjulsdrift

Familjebil med allt man behöver

Framtidens elbil enligt BMW

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen