Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

BMW Plug & Charge kommer 2023

Snart kommer du att kunna ladda din BMW bara genom att ansluta kabeln.

Skrivet av / 2022-09-13 - 21:16
BMW Plug & Charge kommer 2023

Tesla har haft det länge, nu följer även BMW efter med plug & charge där man bara kopplar in kabeln, utan att blippa något kort eller öppna en enda app. BMW tar plug & charge ett långt steg förbi Tesla genom att inkludera minst fem abonnemang hos leverantörer av laddstationer.

Tjänsten kommer inte förrän 2023, men då kan du bara ansluta laddningskabeln så identifieras bilen och ägarens aktiva laddningsabonnemang. När laddningen är klar kopplar du bara bort kabeln och kör vidare.

Alla laddningar, oavsett leverantör, hamnar på en och samma faktura.

Plugandcharge
Plug&charge

För att BMW:s plug and charge-tjänst ska fungera måste leverantören av laddstationen vara ansluten till Hubjects eRoaming-nätverk, som finns i stora delar av Europa. Detta inkluderar plug & charge på Ionitys laddnätverk, som också är en del av BMW Charging, där du får tillgång till nästan 400 000 laddstationer runt om i Europa.

I Sverige har Ionity bara 136 laddpunkter. Men om BMW kan inkludera minst fem leverantörer i plug & charge-nätverket kommer antalet Ionity-stationer   inte att vara lika kritiskt.

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Helsvart Volvo med en överraskning

GTI:n är tillbaka

0–100 km/h på 2,2 sekunder

Extra lång elcykel för barnfamiljer

Robottaxi-stöldförsök i Los Angeles slår fel

Smart #3 är en läckerbit

Här är Peugeots viktigaste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

Apple Car blev äppelskrutt

NIO vill jämna ut elnätet

Ikonisk småbil blir billig

Här är kombimodellen

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen