Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Stor satsning på hållbarhet och innovativ teknik

Här är planerna för BMW:s nya elbilar.

BMW har sagt det förut: de ska ha elektriska alternativ på alla plattformar. Och på en investerarpresentation presenterade nyligen BMW åtta nya elbilsmodeller, inklusive en helt ny elektrisk Mini.

Men först kommer den stora premium-SUVen iX, som rullar ut på vägarna i höst. Åtta år efter att i3 debuterade som BMW:s första elbil.

Med den inkluderad har BMW fyra helt elektriska bilar 2022, för då kommer även nya i4 att rulla av det löpande bandet till de första kunderna.

Den X3-liknande elektriska SUVen iX3 går redan att köpa och kommer snart i en aningen uppgraderad version – och om vi lägger till Mini Cooper SE är antalet faktiskt redan fem eldrivna bilmodeller från BMW-gruppen.

Annons

Enligt BMW:s investerarpresentation ska 90 procent av de segment som BMW täcker att vara elektrifierade före slutet av 2023, och 2022 lanseras elektriska versioner av den stora 7-serien, plus den populära X1-SUVen.

En helt elektrisk 5-serie dyker upp 2023, då kommer också en elektrisk Mini Countryman som är en femdörrars Mini som går att köpa med fyrhjulsdrift. En biltyp som redan är populär som hybrid.

De fyra återstående elbilarna har BMW inte avslöjat ännu, men vi gissar på en elektrisk 3-serie och fler Mini-modeller.

Annons
Nästan fullträff från BMW BMW:s första helt elektriska SUV har allt man behöver – utom en sak.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.