TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Stor satsning på hållbarhet och innovativ teknik

Här är planerna för BMW:s nya elbilar.

forfatter
Publicerad 2021-08-26 - 10:45

BMW har sagt det förut: de ska ha elektriska alternativ på alla plattformar. Och på en investerarpresentation presenterade nyligen BMW åtta nya elbilsmodeller, inklusive en helt ny elektrisk Mini.

Men först kommer den stora premium-SUVen iX, som rullar ut på vägarna i höst. Åtta år efter att i3 debuterade som BMW:s första elbil.

Med den inkluderad har BMW fyra helt elektriska bilar 2022, för då kommer även nya i4 att rulla av det löpande bandet till de första kunderna.

Den X3-liknande elektriska SUVen iX3 går redan att köpa och kommer snart i en aningen uppgraderad version – och om vi lägger till Mini Cooper SE är antalet faktiskt redan fem eldrivna bilmodeller från BMW-gruppen.

Enligt BMW:s investerarpresentation ska 90 procent av de segment som BMW täcker att vara elektrifierade före slutet av 2023, och 2022 lanseras elektriska versioner av den stora 7-serien, plus den populära X1-SUVen.

En helt elektrisk 5-serie dyker upp 2023, då kommer också en elektrisk Mini Countryman som är en femdörrars Mini som går att köpa med fyrhjulsdrift. En biltyp som redan är populär som hybrid.

De fyra återstående elbilarna har BMW inte avslöjat ännu, men vi gissar på en elektrisk 3-serie och fler Mini-modeller.

Läs också Nästan fullträff från BMW BMW:s första helt elektriska SUV har allt man behöver – utom en sak.
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
BMW:s råaste hittills BMW i4 M50 har modifierad kaross och unik drivlina.
Nu kan du beställa din Polestar 6 Polestar 6 blir en Porsche-mördare
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billigare Tesla Y? Det finns tecken på att Tesla har en bakhjulsdriven Model Y på gång. Den byggs i så fall i Tyskland och har ett mindre batteri – och den kan komma väldigt snart.
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend