TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

BMW i4 i testningens slutfas

BMW:s kommande elbil visar vad den kan på testbanan.

Kommande i4 ska ha exakt samma dynamiska egenskaper som alla BMW-modeller är kända för, säger David Alfredo Ferrufino Camacho i videon som BMW nyss släppt. Han är projektledare för i4, som närmar sig slutfasen av testningen.

David Ferrufino är varken är spanjor eller italienare utan kommer från Bolivia, ett land som inte precis är känt för någon stor bilindustri, men han har länge varit ansvarig för utvecklingen av bilar i BMW-gruppen.

Foto: BMW

Här visar han hur en i4 beter sig på BMW:s testbana i Aschheim och bilen han kör närmar sig produktionsstart och påstås vara redo för att beställas under 2021.

David Ferrufino, Project Leader BMW i4. Foto: BMW

Även om BMW i4 är väldigt lik en 4-serie så ska den vara byggd som renodlad elbil från grunden.

– Det är vår första rena elbil som utvecklats med BMW:s DNA, och den har överlägsen riktningsstabilitet och dynamiska egenskaper, säger Ferrufino.

Foto: BMW

Som man ser i videon nedan tar sig elbilen smidigt runt på banan och den går till och med att drifta med.

BMW har inte släppt alla specifikationer till i4, men vi vet är att den kommer att ha en räckvidd på upp till 600 km och ta knappt fyra sekunder på sig från stillastående upp till 100 km/h.

i4 kommer förmodligen också att finnas i flera versioner, med olika batteripaket och effekt, och det är inte alls osannolikt att det även kommer en M-version.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.