TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Så här tänker sig BMW att vi ska förflytta oss i stan

BMW i Vision AMBY är en elcykel, fast mycket snabbare.

forfatter
Publicerad 2021-09-08 - 09:00

På IAA Mobility 2021 i München visade BMW upp de redan presenterade elbilarna i4 och iX, plus en vätgasversion av X5. Men det var i deras i Vision-program som det mest spännande fanns.

Om vi ​​bortser från konceptbilen i Vision Circular, som kan byggas med hållbarhet och noll CO2 som mål, var det elcykeln lade märke till.

Foto: BMW

Futuristiska i Vision AMBY är lite mer än en elcykel och BMW tänker sig att hastighetsbegränsningen på 25 km/h ska kunna ”upphävas” om föraren har rätt sorts körkort och försäkring. Om man behöver åka snabbare på vägar utanför stadskärnor så kan hastigheten vara upp till 60 km/h.

Eller så kan man välja Motorrad Vision AMBY-modellen, som är en lätt motorcykel där man inte behöver trampa på pedalerna för att hålla farten.

i Vision AMBY and Motorrad Vision AMBY
i Vision AMBY, och Motorrad Vision AMBY. Foto: BMW

Cykeln kan använda geofencing för att begränsa maxhastigheten, på så sätt kan man sudda ut skillnaden mellan elcykel och elektrisk skoter efter behov.

Konceptcykeln är utrustad med ett 2 kWh-batteri som ska räcka för 300 km i upp till 25 km/h innan det måste laddas. Och allting styrs naturligtvis med en app på mobilen.

Foto: BMW

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Världens snabbaste gatubil är rent ut sagt skrämmande Mytomspunna Model S Plaid uppmuntrar till att bryta mot lagen. Och inte bara på grund av hastigheten.
Polestar 2 får bakhjulsdrift och mer kraft Snabbare, sportigare och med längre räckvidd.
SE VIDEO: Tesla Model S Plaid – galenskap på fyra hjul! Geir och Audun har provkört Tesla Model S Plaid! Hela testet kommer lördag, här får du en liten försmak.
Det här är Årets bil 2023 Car of the Year för 2023 har utsetts.
Teslas prissänkning: Har de förändrat bilmarknaden? Nu får du plötsligt en rymlig Model Y familjebil till priset av en småbil. Det borde få konkurrenterna att darra.
Följ Ljud & Bild