Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Så här tänker sig BMW att vi ska förflytta oss i stan

BMW i Vision AMBY är en elcykel, fast mycket snabbare.

På IAA Mobility 2021 i München visade BMW upp de redan presenterade elbilarna i4 och iX, plus en vätgasversion av X5. Men det var i deras i Vision-program som det mest spännande fanns.

Om vi ​​bortser från konceptbilen i Vision Circular, som kan byggas med hållbarhet och noll CO2 som mål, var det elcykeln lade märke till.

Foto: BMW

Futuristiska i Vision AMBY är lite mer än en elcykel och BMW tänker sig att hastighetsbegränsningen på 25 km/h ska kunna ”upphävas” om föraren har rätt sorts körkort och försäkring. Om man behöver åka snabbare på vägar utanför stadskärnor så kan hastigheten vara upp till 60 km/h.

Eller så kan man välja Motorrad Vision AMBY-modellen, som är en lätt motorcykel där man inte behöver trampa på pedalerna för att hålla farten.

Annons
i Vision AMBY and Motorrad Vision AMBY

i Vision AMBY, och Motorrad Vision AMBY. Foto: BMW

Cykeln kan använda geofencing för att begränsa maxhastigheten, på så sätt kan man sudda ut skillnaden mellan elcykel och elektrisk skoter efter behov.

Konceptcykeln är utrustad med ett 2 kWh-batteri som ska räcka för 300 km i upp till 25 km/h innan det måste laddas. Och allting styrs naturligtvis med en app på mobilen.

Foto: BMW

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.