TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Så här tänker sig BMW att vi ska förflytta oss i stan

BMW i Vision AMBY är en elcykel, fast mycket snabbare.

forfatter
Publicerad 2021-09-08 - 09:00

På IAA Mobility 2021 i München visade BMW upp de redan presenterade elbilarna i4 och iX, plus en vätgasversion av X5. Men det var i deras i Vision-program som det mest spännande fanns.

Om vi ​​bortser från konceptbilen i Vision Circular, som kan byggas med hållbarhet och noll CO2 som mål, var det elcykeln lade märke till.

Foto: BMW

Futuristiska i Vision AMBY är lite mer än en elcykel och BMW tänker sig att hastighetsbegränsningen på 25 km/h ska kunna ”upphävas” om föraren har rätt sorts körkort och försäkring. Om man behöver åka snabbare på vägar utanför stadskärnor så kan hastigheten vara upp till 60 km/h.

Eller så kan man välja Motorrad Vision AMBY-modellen, som är en lätt motorcykel där man inte behöver trampa på pedalerna för att hålla farten.

i Vision AMBY and Motorrad Vision AMBY
i Vision AMBY, och Motorrad Vision AMBY. Foto: BMW

Cykeln kan använda geofencing för att begränsa maxhastigheten, på så sätt kan man sudda ut skillnaden mellan elcykel och elektrisk skoter efter behov.

Konceptcykeln är utrustad med ett 2 kWh-batteri som ska räcka för 300 km i upp till 25 km/h innan det måste laddas. Och allting styrs naturligtvis med en app på mobilen.

Foto: BMW
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Kolla in de senaste bilderna - och videon - av Rolls-Royce Spectre Den första elektriska Rollsen kommer 2023. Körkomforten ska vara som ett flygande matta!
Första tjuvtitten på ny konceptbil från Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman ger ett första intryck av framtidens formspråk hos Mini.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend