Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Audi Skysphere Concept

Audis nya elektriska roadster kan dra in ratten, aktivera autopiloten och underhålla dig med livekonserter under tiden den kör dig vart du vill.

Audi är kända för sina futuristiska konceptbilar, med nya designdetaljer och modern teknik som kan bli verklighet i produktionsbilar längre fram. Dagens Audi e-tron och TT är till exempel inspirerade av sådana konceptbilar. Huruvida Audis senaste koncept, skysphere concept, blir verklighet är dock osäkert, för den här bilen är ganska så extrem!

A215686_large-989x495 A215675_medium-989x989 A215684_large-989x373 A215698_medium-989x431 A215687_medium-989x741
<
>
Audi skysphere concept. (Foto: AUDI AG)

Audi skysphere concept

Skysphere-konceptet illustrerar vad som kanske kan bli en ny roadster från den tyska tillverkaren. Den tvåsitsiga kupén väcker uppmärksamhet med sina långsträckta, aerodynamiska linjer och stora hjulhus med 23-tumsfälgar. Den påminner mest om en modern Batmobile!

Bilen har en elektrisk drivlina, och som en äkta roadster har den naturligtvis bakhjulsdrift. Elmotorn i konceptbilen ger 632 hk och 750 Nm, och batteripaketet ska vara lite drygt 80kWh. Hela bilen väger bara 1800 kilo och har en viktfördelning på 40/60 %. Och tack vare styrning på alla fyra hjulen är den förmodligen extremt lättmanövrerad.

Bilen ska också ha självkörande egenskaper (nivå 4). När bilen kör på egen hand dras ratten in och göms undan för att ge bättre plats i förarsätet.

Sky Sphere Concept har också ett särskilt sportläge, som gör lite mer än att sänka bilen och göra stötdämparna styvare. Faktum är att hela bilen kan ändra längd! Sportläget minskar bilens hjulbas, så att den blir kvickare och svarar snabbare i de skarpaste korvorna. Hela bilen ändrar längd från 5,19 meter i GT-läge till 4,94 meter i sportläge. Säkert också praktiskt när det är dags för fickparkering?

Annons

 

Omfattande infotainment

Skulle Sky Sphere blir verklighet kan vi också se fram emot ett omfattande infotainmentpaket. Hela instrumentpanelen är täckt med skärmar! Sammanlagt 1415 millimeter bred och 180 mm hög. Förutom att visa körinformation och komfortkontroller kan skärmarna användas för videokonferenser eller för att titta på film när autopiloten är aktiverad.

Sky Sphere har även ett omfattande surroundsystem av hög kvalitet med dolda högtalare i dörrarna och bakom sätena. Inte nog med det: Audi antyder också att de kommer att erbjuda ”VIP-biljetter” till live-streamade konserter och kulturevenemang i framtiden. Det kan vara något för långa bilturer!

A215680_large-989x373 A215669_medium-989x373
<
>
Audi skysphere concept. (Foto: AUDI AG)

Fler konceptbilar

Förutom skysphere concept har Audi meddelat att de kommer med ytterligare två nya konceptbilar: grandsphere och urbansphere. Den första, Audi grandsphere, kommer att visas på IAA 2021-mässan i München.

Se mer om Audi skysphere i lanseringsvideon:

Annons
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

1 Comment

  1. Christian Sarin

    2021-08-16 at 09:29

    Jag tror vi får vänta till nästa sommar 2022, på att PS5 anländer till Finland!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.