TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Audi Skysphere Concept

Audis nya elektriska roadster kan dra in ratten, aktivera autopiloten och underhålla dig med livekonserter under tiden den kör dig vart du vill.

forfatter
Publicerad 2021-08-12 - 11:00

Audi är kända för sina futuristiska konceptbilar, med nya designdetaljer och modern teknik som kan bli verklighet i produktionsbilar längre fram. Dagens Audi e-tron och TT är till exempel inspirerade av sådana konceptbilar. Huruvida Audis senaste koncept, skysphere concept, blir verklighet är dock osäkert, för den här bilen är ganska så extrem!

A215686_large-989x495 A215675_medium-989x989 A215684_large-989x373 A215698_medium-989x431 A215687_medium-989x741
<
>
Audi skysphere concept. (Foto: AUDI AG)

Audi skysphere concept

Skysphere-konceptet illustrerar vad som kanske kan bli en ny roadster från den tyska tillverkaren. Den tvåsitsiga kupén väcker uppmärksamhet med sina långsträckta, aerodynamiska linjer och stora hjulhus med 23-tumsfälgar. Den påminner mest om en modern Batmobile!

Bilen har en elektrisk drivlina, och som en äkta roadster har den naturligtvis bakhjulsdrift. Elmotorn i konceptbilen ger 632 hk och 750 Nm, och batteripaketet ska vara lite drygt 80kWh. Hela bilen väger bara 1800 kilo och har en viktfördelning på 40/60 %. Och tack vare styrning på alla fyra hjulen är den förmodligen extremt lättmanövrerad.

Bilen ska också ha självkörande egenskaper (nivå 4). När bilen kör på egen hand dras ratten in och göms undan för att ge bättre plats i förarsätet.

Sky Sphere Concept har också ett särskilt sportläge, som gör lite mer än att sänka bilen och göra stötdämparna styvare. Faktum är att hela bilen kan ändra längd! Sportläget minskar bilens hjulbas, så att den blir kvickare och svarar snabbare i de skarpaste korvorna. Hela bilen ändrar längd från 5,19 meter i GT-läge till 4,94 meter i sportläge. Säkert också praktiskt när det är dags för fickparkering?

 

Omfattande infotainment

Skulle Sky Sphere blir verklighet kan vi också se fram emot ett omfattande infotainmentpaket. Hela instrumentpanelen är täckt med skärmar! Sammanlagt 1415 millimeter bred och 180 mm hög. Förutom att visa körinformation och komfortkontroller kan skärmarna användas för videokonferenser eller för att titta på film när autopiloten är aktiverad.

Sky Sphere har även ett omfattande surroundsystem av hög kvalitet med dolda högtalare i dörrarna och bakom sätena. Inte nog med det: Audi antyder också att de kommer att erbjuda ”VIP-biljetter” till live-streamade konserter och kulturevenemang i framtiden. Det kan vara något för långa bilturer!

A215680_large-989x373 A215669_medium-989x373
<
>
Audi skysphere concept. (Foto: AUDI AG)

Fler konceptbilar

Förutom skysphere concept har Audi meddelat att de kommer med ytterligare två nya konceptbilar: grandsphere och urbansphere. Den första, Audi grandsphere, kommer att visas på IAA 2021-mässan i München.

Se mer om Audi skysphere i lanseringsvideon:

youtu.be/klkb8OnW9d8

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Jag tror vi får vänta till nästa sommar 2022, på att PS5 anländer till Finland!

BMW:s råaste hittills BMW i4 M50 har modifierad kaross och unik drivlina.
Nu kan du beställa din Polestar 6 Polestar 6 blir en Porsche-mördare
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billigare Tesla Y? Det finns tecken på att Tesla har en bakhjulsdriven Model Y på gång. Den byggs i så fall i Tyskland och har ett mindre batteri – och den kan komma väldigt snart.
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend