TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Apple Music kommer till Mercedes EQS, C-klass och S-klass

De senaste Mercedes-modellerna får Apples musiktjänst integrerad i infotainmentsystemet MBUX.

forfatter
Publicerad 2021-06-12 - 09:04

Mercedes är kända för att satsa hårt på användarvänlighet och komfort, och den senaste generationen MBUX med röststyrning är bland de bättre systemen vi har testat. Där går det bland annat att lägga in musiktjänsterna man prenumererar på och få direkt tillgång till musikarkivet via bilens eget infotainmentsystem. Sista tillskottet är Apple Music!

Läs också Apple bekräftar uppgradering av Apple Music Apple Music får Spatial Audio med Dolby Atmos och Lossless Audio i hela katalogen. Den nya ljudkvaliteten kommer till Apple Musics abonnenter i juni och kostar inget extra.

Apple Music i MBUX

Mercedes MBUX-gränssnitt stöder redan tjänster som Spotify och Tidal, och nu har de alltså lagt till Apple Music i sin portfölj. Alltså kommer man åt hela Apple-arkivet med 75 miljoner låtar, kurerade spellistor och radioprogram – allt integrerat sömlöst i infotainmentsystemet. Med andra ord behöver man inte pilla på mobilen när man är ute och kör utan kan i stället använda rattkontrollerna, pekskärmarna eller till och med rösten (”Hej, Mercedes”) för att styra musiken.

Mercedes MBUX

Tillgänglighet

Apple Music-integrationen kommer att finnas till nya C-klass och S-klass med produktionsstart juni och till EQS längre fram i sommar. Befintliga C-klass- och S-klass-bilar som har den senaste generationen MBUX kommer också att kunna få tjänsten via en ”over the air”-uppdatering senare i år. Då aktiverar man tjänsten genom att ansluta den till ”Online Music” i sitt personliga Mercedes Me-konto.

Läs också Mercedes S-klass med 31 högtalare och 1750 watt Mercedes S-klass i lång version är en VIP-farkost utöver det vanliga: Med Burmester-ljud och en skön basmassage i sätena blir du garanterat sugen på att ta en omväg hem.
Läs också Full gas i Mercedes S-klass 2021 års Mercedes S-klass är full av innovativa och lyxiga lösningar för både ögon och öron. Vi har tillbringat ett par dagar bakom ratten för att se och höra vad nykomlingen har att erbjuda!
Läs också Här är Mercedes EQS 770 km räckvidd, självkörning på nivå 3 och ett överflöd av lyx.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
BMW:s råaste hittills BMW i4 M50 har modifierad kaross och unik drivlina.
Nu kan du beställa din Polestar 6 Polestar 6 blir en Porsche-mördare
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billigare Tesla Y? Det finns tecken på att Tesla har en bakhjulsdriven Model Y på gång. Den byggs i så fall i Tyskland och har ett mindre batteri – och den kan komma väldigt snart.
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend