Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Apple CarPlay och surroundljud

Opel Mokka-e ska sticka ut i mängden.

Av / 2020-06-30 - 16:54
Apple CarPlay och surroundljud

Den kommer inte förrän i början av 2021, men vi vet redan ganska mycket om Opels nästa elbil, Mokka-e. Bland annat att den delar plattform med sina släktingar i PSA-gruppen som Opel numera är en del av. Detta betyder att Mokka-e har samma drivlina som Peugeot e-208, Opel Corsa-e och Citroën e-C4.

Den aningen högresta bilen har alltså inte fyrhjulsdrift, även om det kan se så ut, men den har ett 50 kW-, 216-cellsbatteri som ger en räckvidd på 322 km enligt WLTP-normen.

Vi tycker designen är ganska tuff, med Opels signaturtak som vi tidigare sett på Opel Adam, och en front som Opel kallar för Vizor – som för de nostalgiska av oss har drag av 70-talets Vauxhall, Opels systermärke från England.

Elmotorn har en effekt motsvarande 136 hk och Mokka-e får bland annat Opels IntelliLux LED-matrisljus fram, parkeringsassistent med kamera, automatisk farthållare, nödbroms, backkamera, 7- eller 10-tums pekskärm med navigering samt en stereo med sex högtalare och både AirPlay och Android Auto.

Bilen är kompakt, 415 cm lång, och har ett 350-liters bagageutrymme med hopfällbart och delbart baksäte (60:40). Den kan utrustas med komfortfunktioner som främre sätesvärmare, rattvärme och massage i förarsätet.

Den kan ladda med upp till 100 kW och når 80 procent av 30 räckvidden efter bara 30 minuters laddning.

När det gäller körning ska den bete lite annorlunda om man väljer Sport för maximal effekt, Eco för maximal energibesparing eller Normalt för vardagskörning. De tre lägena kan också anpassas av föraren, som bland annat kan ställa in servostyrningen respons från pekskärmen,

Mokka-e kan utrustas med 16-, 17- eller 18-tums fälgar och både kaross och tak kan beställas med kontrastfärg när Opel börjar ta emot beställningar.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Familjebil med allt man behöver

Framtidens elbil enligt BMW

Ljud från Bang & Olufsen och OLED-strålkastare

Begagnade Tesla-bilar sjunker i värde

Helsvart Volvo med en överraskning

GTI:n är tillbaka

0–100 km/h på 2,2 sekunder

Extra lång elcykel för barnfamiljer

Robottaxi-stöldförsök i Los Angeles slår fel

Smart #3 är en läckerbit

Här är Peugeots viktigaste bil

Vi har sett Xiaomis elbil

0
Rulla till toppen