Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Alfa Romeo Milano lanseras i april

Presenteras i Milano.

Av / 2023-12-18 - 14:48
Alfa Romeo Milano lanseras i april

De har sagt det förut, Alfa Romeo ska bli elektriska, och när den olycksaliga 33 Stradale återupplivades, sa de att den också ska bli elektrisk. Snart. Men nu finns det indikationer på att den första helelektriska Alfa Romeo modellen kommer att vara en kompakt SUV i b-segmentet, med det passande namnet Milano.

Det var där allt började 1910. Alfa Romeos logotyp med det röda korset på en vit bakgrund, med Biscione-ormen bredvid sig i familjen Viscontis vapensköld, hade även Milano placerat längst ned i logotypen.

En lång historia alltså, och nu dyker Milano-namnet också upp på en Alfa för första gången sedan 1972. Om man bortser från det faktum att Alfa kallade 75:an för Milano på den nordamerikanska marknaden för över 30 år sedan.

Foto: Alfa Romeo

Alfas VD Jean-Philippe Imperato, som själv kommer från en familj med Alfa Romeo på gårdsplanen, säger att Alfa ska vara eldrivna senast 2027, och Milano blir den första i en serie av nya elektrifierade modeller.

Milano kommer att vara lika stor som Jeep Avenger och är byggd på Stellantis E-CMP-plattform, vilket innebär att den förmodligen kommer att finnas tillgänglig med samma drivlina som Avenger. Det vill säga en 156 hk elmotor och ett 54 kWh batteripaket, men Imparato mer än antyder att Milano kommer att få olika drivlinor, och att Q4-logotypen, som betyder fyrhjulsdrift, troligen kommer att finnas på varianter av Alfa Romeo Milano.

Som kommer att visas i april 2024, naturligtvis i Milano, den italienska huvudstaden för design och mode.

Foto: Alfa Romeo
Läs också Ett riktigt bra bilköp Jeep Avenger förtjänar titeln årets bil, eftersom det är ett av de bästa köpen bland kompakta crossovers.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Polestars snabbaste bil är en dröm på långa resor

Tesla-batterier: - Degraderas knappt

Ammoniakmotor hotar elbilarna

Fisker är nära avgrunden

Fyrkantig charmklump

Familje-lyxbilen snabb som en raket

Mäktigt imponerande debut

Nytt infotainmentsystem och upp till 600 km räckvidd

Skulle hämta sin Cybertruck – fick åka till akuten

Batteridriven trädgårdstraktor från Husqvarna

Hybrid-elcykel gjord för Norden

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Rulla till toppen