data-srcset

CES 2014

LG tänker bli OLED-kungarna 2014 med hjälp av hela fem OLED-skärmar. Tre av dem har 4K-upplösning!

De två spjutspetsteknikerna OLED och 4K har – bortsett från ett par exotiska prototyper – hittills levt separata liv. Men nu tänker alltså LG förena OELD-teknikens överlägsna kontrast och svärta med 4K-teknikens suveräna skärpa.

77-tums OLED med 4K
För det första verkar det som om den konkava 77-tummaren som LG triumferade med på förra årets IFA-mässa sätts i produktion. Den ska heta 77EC980V och får sällskap av två mindre 4K-OLED-skärmar på 65 respektive 55 tum. De kommer att bli de tre första kommersiella TV-apparaterna på marknaden som kombinerar OLED-teknik med Ultra-HD-upplösning. Priserna är inte satta men förväntas bli saftiga!

LG fortsätter också med förra årets konkava modell, 55EA980W, som vi redan har testat, samt 55EA880W Gallery som har en tavelram med dolda högtalare. Dessutom tänker LG lansera en ny konkav OLED-TV, 55EA970V, med aningen enklare funktioner vilket ger ett pris på ungefär 70 000 kronor.

Ultra-HD i upp till 98 tum
För den som tycker att OLED är väl magstarkt för plånboken – eller att 77 tum är i minsta laget – händer det en hel del med de ”vanliga” LED-LCD-modellerna också. UB970W blir LG:s nya toppmodell med 4K-upplösning och finns i storlekarna 65, 79, 84 och 98 tum.

LG passar på att förnya mellanklasserien UB950W som finns i 55 och 65 tum och förväntas kosta ungefär 35 000 kronor. På samma gång lanserar den koreanska tillverkaren UB850W, en ”folkversion” som finns i 49 och 55 tum och som kommer att kosta från 22 000 kronor – även dessa i 4K-upplösning.

annons
Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Läs också

 data-srcset

JBL satsar på radio

Nej då, linjär radio är inte alls dött. Det tänker JBL bevisa med två nya bärbara radioapparater: Tuner 2 och Tuner XL.

 data-srcset

Anpassa ditt gaming-ljudkort

Nej, det heter inte Pure Edition för att RGB-ljuset är bortplockat på Sound BlasterX AE-5 Plus. Tvärtom, här är det ljus på alla håll och kanter!