annons
annons

IFA 2014

En vild kväll på IFA

En snabbtur bland roliga och praktiska prylar vi sett på mässan.

Showstoppers är i praktiken en övning i att knöka in så många journalister och leverantörer i en så liten lokal som möjligt och visa alldeles för många produkter på en väldigt kort tid. Vi tillbringade två svettiga timmar där och fick en snabbkoll på de här prylarna:

P1220529

Jabra visade upp, vad vi kan påminna oss, måste vara de första trådlösa hörlurarna med pulsmätning inne i örat. Utan någon extra dosa. Allt är inbyggt. Heter rimligt nog Pulse.

P1220532

Dessutom nya Bluetooth-headsetet Storm. Inte det minsta vi sett, men det ska ge bättre ljud och klara att filtrera bort oljud från blåst.

P1220533

Dessutom visade man upp de nya hörlurarna Move Wireless, en instegsmodell till ett bra pris.

Läs mer om Jabras nya prylar i vårt monterreportage.

P1220535 edit

Marshall visade två uppföljare på populära högtalarna Hanwell och Stanmore: den lilla Acton och den feta Woburn. Dessutom två nya in-ear hörlurar. Läs mer i monterreportaget.

P1220537 copy

Letar du efter ett enkelt sätt att strömma musik till din befintliga anläggning? Dlinks Home Music Everywhere pluggar du in i ett eluttag, ansluter till nätverket, stoppar in sladden i AUX-ingången på din musikapparat och sen är det bara att spela via DLNA från din Android-mobil eller Airplay från dina Apple-prylar.

Music Everywhere-EU

Dessutom den som en signalförstärkare för ditt trådlösa nätverk. Släpps i början av oktober.

P1220538 copy

Logitech visade upp sitt flexibla tangentbord Bluetooth Multi-Device Keyboard K480 (500 kr) och den bekväma musen Wireless Mouse M280 (300 kr) som båda släpps i dagarna. Dessutom nya färger på bluetooth-högtalaren Boom som vi verkligen gillade.

P1220539 copy

Mitt i folkströmmen stod B&O och demonstrerade den läckra trådlösa högtalaren Beoplay A9 som vi inte heller hade något emot.

mophie

Mophie, som bland annat gör praktiska nödladdare för mobilen, visade upp batteripack som betydligt förlänger användningen av din mobil. Nu även för Samsung Galaxy S5.

plantronics

 

Bland Plantronics trådlösa lurar fastnade vi för nya Backbeat Pro med aktiv brusreducering. 24 timmars batteri med musiklyssnande, 60 timmar om man bara vill stänga ute oväsendet och sova på flyget. Släpps om en månad för ca 2 500 kr.

sphero

 

Kände man något som stötte till ens fot så var det förmodligen folket från Sphero som buskörde med sin nya app-styrda robot Ollie.

skullcandy

 

Skullcandy visade sin sportkollektion, sina lurar designade för tjejer, samt den vattentåliga trådlösa högtalaren Air Raid.

olloclip

 

Olloclips kameralinser för iPhone och iPad gör plötsligt mobilen till en betydligt mer användbar kamera. Nu är det inte längre bara Apple-fans som kan glädja sig, då de nu även släppt en modell för Samsung Galaxy S5.

 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-