: Grundig Fine Arts 46 LED

Läcker design-LED

Toppserien Fine Arts ger oss det bästa från Grundig, förpackat i ett utsökt och väldesignat kabinett av metall.

Fine Arts 46 är inte bara smal och fin, det borstade, silkesmatta och svarteloxerade aluminiumskalet ger den här skärmen en tidlös och exklusiv prägel. Det går också att välja ett silverutförande om man vill ha ett ljusare utseende. TV:n är utrustad med ett snyggt och vridbart bordsstativ av glas. Baksidan är också i metall, vilket gör att Grundig-TV:n skiljer sig ytterligare från alla plastiga apparater som finns därute. Fine Arts har inte heller någon blank akrylfront, vilket effektivt förhindrar irriterande reflexer.
 
Användning
Förutom ingångarna på sidan är kontakterna vända bakåt, vilket kräver en del plats om TV:n ska hängas på väggen. Det finns inte heller någon riktig av/på-knapp.
Fjärrkontrollen är inte riktigt i klass med den stilrena TV:n. Den har små knappar och navigeringsknappen som är en slags joystick känns ologisk och svårstyrd. Det är lätt hänt att man trycker fel och byter kanal när man är inne i menyerna. TV:n är också lite trög i starten.
Ett stort plus är USB-inspelningsfunktionen som gör att man kan spela in program och spela upp material som bilder, film och musik.
 
Bildkvalitet
Första intrycket av Fine Arts är att den är en smula mörk och har en lite ivrig vitnivå, vilket beror på en lite högt inställd kontrast. I standardläget är färgerna också i starkaste laget. Många trivs nog med den här bildinställningen till vardags. Rent allmänt har Grundig en bra ”allroundinställning”, med starka men välbalanserade färger som bland annat ger naturliga hudtoner.
Grundig-TV:n är utrustad med en Samsung-panel och sidomonterad LED-belysning som ljuskälla. Kontrastomfånget är bra, även om det är en bit kvar till de bästa apparaterna från Samsung. Det beror naturligtvis på att Samsung behållit den bästa paneltekniken för sig själva. Panelen lider också av en del ”hotspotting”, alltså att en del ljus från LED-bakbelysningen släpps ut ojämnt fördelat, vilket syns som ljusare fläckar på skärmen. Men på en vanlig TV-bild är inte detta något problem.
När det gäller bilder i rörelse hänger inte Grundig riktigt med när det går undan på fotbollsplanen. Fine Arts 46 lider av vissa eftersläpningar och de mest högupplösta färgerna har en tendens att suddas ut när kameran panorerar. Det visade sig dock att syndaren är den digitala brusreduceringen DNR, som bör slås av helt och hållet. Rörelsekompensering finns, men det är synd att den inte är tillgänglig i alla bildlägen på denna modell.
 
Ljudkvalitet
Den här TV:n har ett ganska så rent ljud, men den har samtidigt en tämligen begränsad ljudstyrka som gör den lite tam i stora rum. Det finns ingen ordentlig kraft eller tyngd att prata om alls. Ett bra ljud har varit ett av Grundigs varumärken, och vi hoppas att de söker sig tillbaka till sina rötter.

Också i detta test:

Panasonic TX-P50G20

Bästa sportskärmen?

2010 kan bli året när Panasonic och plasma gör en rejäl comeback. Kombinationen av en blixtsnabb plasmapanel och modern rörelsekompensering ger nämligen en rykande fin sportbild!

Supermjuk HD-bild med bra kontrast. THX-läge ger naturliga färger. Avancerade inställningar.
Svärtan inte riktigt i Kuro-klass. SD-bilden hade kunnat vara ännu bättre.

Panasonic TX-P50X20

Plasma för hela slanten

Förutom de läckra och smäckra LED-skärmarna har vi tagit med två plasmaskärmar. Panasonic TX-P50X20 är den billigaste och visar sig vara en storskärm med förvånansvärt hög bildkvalitet!

Bra kontrast, bra svärta. Naturliga färger.
Saknar HD-upplösning.

Sony KDL-46NX700

Designpärlan!

Vem har sagt att en TV måste vara se trist och tråkig ut? Sonys nya 700-serie med metallstativ är en frisk fläkt i flatskärmsdjungeln.

Bra kontrast och svärta. Mjuk och klar bild. Bra ljud.
Stor och klumpig fjärrkontroll.

Sharp LC-46LE820E

4-färgs LED-panel

Sharp har uppfunnit en helt ny LED-panel som har fyra grundfärger i stället för tre. Betyder det att bilden blir bättre?

Fina färger. Avancerade inställningar.
Kräver viss justering för att bli optimal.

LG 47LE850N

Perfekt kombi-TV

LG:s TV har en djup svärta och utsökt kontrast som tillfredsställer filmälskare, och tack vare effektiv rörelsekompensering passar den bra till de snabbaste sportsändningarna.

Mycket bra svärta och kontrast. Mjuka rörelser. Avancerad men lättskött.
Överdrivna standardinställningar.
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.
0 / 6

Your page rank:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Annons
Annons

Läs också