Sony KDL-46NX700

Designpärlan!

Vem har sagt att en TV måste vara se trist och tråkig ut? Sonys nya 700-serie med metallstativ är en frisk fläkt i flatskärmsdjungeln.

Sonys 2010-modell har heltäckande frontglas och kan levereras med ett speciellt stativ som går att luta bakåt, vilket gör att den passar fint på alla låga bord och bänkar som är så moderna nu för tiden. Rent designmässigt ger den ifrån sig B&O-vibbar, fast byggkvaliteten är inte lika hög: när volymen är hög skramlar det lite om bakstycket, vilket inte är så imponerande.
 
Användning
Sony har fällt in kontakterna på baksidan, så att de inte sticker ut nämnvärt. Fast å andra sidan blir de svårare att komma åt vid väggmontering. Fjärrkontrollen är lite kul, den kan läggas uppochned på bordet utan att knapparna trycks in – Sony har till och med satt en extra av/på-knapp på baksidan för att ge den ett minimalistiskt drag. Den är fortfarande en liten ”tegelsten” som känns onödigt stor och en smula opraktisk. En del av knapparna som man inte använder så ofta hade gott kunnat sitta dolda bakom en lucka.
 
Bildkvalitet
Först intrycket är att KDL-46NX700 har briljanta färger och en skarp bild med fin intensitet, samt en relativt jämn färgbalans. Ganska så bra direkt ur kartongen, med andra ord. Men inte heller Sony-TV:n är helt befriad från hackningar när kameran rör sig fort, och det märks också att bilden har vissa eftersläpningar i hastiga rörelser i standardläget.
TV:n har dock helt klart fler styrkor än svagheter. Svärtan är mycket bra, betydligt bättre än Grundigs och Sharps, om än inte lika beckmörk som LG:s. Sonys fördel är att skärmens yta inte är lika spegelblank och alltså reflekterar mindre än de övriga i ljusa rum. Efter en liten reducering av mättnaden är färgåtergivningen snudd på felfri. Rörelsekompenseringen arbetar också mycket exakt, utan flimmer eller andra problem.
Skärmens kontrastomfång är bra, det syns massor av detaljer i svart och det finns mer än tillräckligt med ljusstyrka för ljusare scener. Sony har inte heller några synliga problem med ljusläckage från panelen, vilket vi sett från Grundig och delvis från Sharp.
 
Ljudkvalitet
TV-ljudet är relativt klart och fint. Basen är inte så slagkraftig men diskanten är väldigt klar och öppen och mellanregistret får fram röster bra. Ljudet förvrängs visserligen på hög volym, men man kan spela betydligt högre än med testets övriga TV-apparater. Ett minus i kanten för att bakpanelen skramlar en del på hög volym. Men sammantaget har Sony testets bästa ljud.

Också i detta test:

Panasonic TX-P50G20

Bästa sportskärmen?

2010 kan bli året när Panasonic och plasma gör en rejäl comeback. Kombinationen av en blixtsnabb plasmapanel och modern rörelsekompensering ger nämligen en rykande fin sportbild!

Supermjuk HD-bild med bra kontrast. THX-läge ger naturliga färger. Avancerade inställningar.
Svärtan inte riktigt i Kuro-klass. SD-bilden hade kunnat vara ännu bättre.

Panasonic TX-P50X20

Plasma för hela slanten

Förutom de läckra och smäckra LED-skärmarna har vi tagit med två plasmaskärmar. Panasonic TX-P50X20 är den billigaste och visar sig vara en storskärm med förvånansvärt hög bildkvalitet!

Bra kontrast, bra svärta. Naturliga färger.
Saknar HD-upplösning.

Sharp LC-46LE820E

4-färgs LED-panel

Sharp har uppfunnit en helt ny LED-panel som har fyra grundfärger i stället för tre. Betyder det att bilden blir bättre?

Fina färger. Avancerade inställningar.
Kräver viss justering för att bli optimal.

LG 47LE850N

Perfekt kombi-TV

LG:s TV har en djup svärta och utsökt kontrast som tillfredsställer filmälskare, och tack vare effektiv rörelsekompensering passar den bra till de snabbaste sportsändningarna.

Mycket bra svärta och kontrast. Mjuka rörelser. Avancerad men lättskött.
Överdrivna standardinställningar.

Grundig Fine Arts 46 LED

Läcker design-LED

Toppserien Fine Arts ger oss det bästa från Grundig, förpackat i ett utsökt och väldesignat kabinett av metall.

Naturliga färger. Läcker design.
Begränsad svärta. Begränsad detaljering i mörka scener.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: