Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Sony KDL-50W685

Minimalistisk bildkonstnär

Sonys nya budget-TV imponerar: bakom den slanka inpackningen döljer sig en bildkvalitet av mycket hög klass!

Av / 2014-01-19 - 05:00
Sony KDL-50W685
Audun Hage

Den här modellen från Sony är en av de tunnaste vi har sett, med en millimetertunn ram runt skärmen. Även om detta är en tvättäkta 50-tummare så påminner den mer om en 46-tummare i fysiskt omfång. Sony har utnyttjat platsen de har till sitt förfogande på ett effektivt sätt. Detta är däremot inte en TV som passar särskilt bra för väggmontering: på grund av en utstickande del längst ned på baksidan sticker skärmen ut ganska så mycket från väggen, och flera av kontakterna pekar bakåt. Observera också att den här TV:n har en extern strömförsörjning/transformator.

Användning och finesser
Sony har ett väl inarbetat menysystem och förstagångsinstallationen går fort och smidigt. Att saker och ting går fort är också ett generellt intryck vi får av KDL-50W685. Den reagerar omedelbart på kommandon från fjärrkontrollen och att hoppa in och ut ur menyerna går som en dans.

Bland smartfinesserna finns flera appar under rubriken Sony Entertainment, men många av dem känns som utfyllnad. Bland de mest intressanta finns gamla bekanta Netflix och YouTube, men Sony har även stoppat i sin egen musiktjänst, Music Unlimited.

Bildkvalitet
Rent bildmässigt är KDL-50W685 mycket läcker att beskåda, med god hjälp av Sonys X-Reality Pro-bildbehandling som ger en otroligt skarp och välfokuserad bild utan störande brus. Mest imponerande är dock svärtan. Sony-skärmen har en förmåga att vara verkligt becksvart när filmerna kräver det, och mörka, dramatiska filmer som ”Inception” och ”Dark Knight Rises” får ett fenomenalt djup och stor realism.

Men KDL-50W685 är inte bara en TV för mörklagda biorum, den gör ett utmärkt jobb även i dagsljus. Sony har valt en relativt matt skärmyta som gör att man slipper irriterande reflektioner och speglingar i skärmglaset.

Fabriksinställningarna är också bra. TV:n har olika ”scenval” och om det är neutrala, naturliga färger man vill ha så är det utan tvekan Film-läget man ska välja. Sony har dessutom ett särskilt spelläge. Då stängs så mycket som möjligt av bildbehandlingen av för att undvika fördröjningar i bildsignalen (input lag). Detta fungerar bra i praktiken och gör KDL-50W685 till ett suveränt val för ivriga online-spelare.

Ljudkvalitet
Ljudet från Sony-skärmen är tyvärr inte av samma höga klass som den grymma bilden. Röståtergivningen är tunn och metallisk, utan den fyllighet och värme som behövs för att ge ordentligt liv åt handlingen. Filmmusiken i ”Inception” känns tröttsam, nästan otäck att lyssna på. Bas är i det närmaste helt frånvarande. Här bör man absolut överväga att komplettera med en ljudlimpa.

Slutsats
Sony KDL-50W685 är en mäktigt bra allround-TV. Det smala formatet gör att den här 50-tummaren kan klämmas in där andra inte får plats. Bildkvaliteten är trovärdig, med utmärkt svärta, kontrast och en skarp och ren bild utan brus. Användarvänligheten är också bra, med snabba och lättbegripliga menyer och smidig fjärrkontroll. Ljudkvaliteten är visserligen ganska så tamt i förhållande till bilden, men sammantaget är detta ett riktigt bra köp. Rekommenderas!

Ljud & Bild tycker

Imponerande bildkvalitet med väldigt bra kontrast, svärta och färger gör att KDL-50W685 kan tillfredsställa kräsna film- och spelentusiaster. Bra fabriksinställningar gör att den här TV:n fungerar utmärkt direkt ur kartongen. En mycket bra och prisvärd TV. Ljudet är dessvärre lika tunt som TV:n, så man får räkna med att lägga ett par extra kronor på en separat ljudanläggning.

Också i detta test:

Sju 50-tums TV-apparater

Samsung UE50F5505

Inte riktigt hela vägen

Samsung budgetmodell har gott om smarta finesser men bildkvaliteten är inte riktigt i topp.

UE50F5505 har snygg design, suverän användarvänlighet och praktiska smart-tjänster som Netflix och HBO. Bilden är ljusstark och passar fint för TV-tittning i upplysta rum.
Svärtan är inte den bästa vi har sett i prisklassen och bildinställningarna ger bara ett halvdant intryck med ojämn färgbalans. Mycket går att rätta till i menyerna men det är flera konkurrenter som har en bättre bild direkt ur kartongen.
Läs hela testet

Philips 50PFL4208

Billig men inte så bra

Philips har alltid kämpat om att ligga i täten bland TV-tillverkarna och den senaste tiden har de lanserat många utmärkta modeller. Dessvärre hamnar 50PFL4208 lite på sniskan och kan inte riktigt mäta sig med testets bästa.

50PFL4208 är en billig storskärm som trots priset är fullproppad med smartfunktioner och appar. En enkel och användarvänlig TV som går snabbt att bli familjär med.
Bildkvaliteten lever inte riktigt upp till våra förväntningar, dels är den en smula grov och oskarp och dels gör avsaknaden av rörelsekompensation att bilden får en aning ojämna rörelser.
Läs hela testet

Panasonic TX-P50ST60

Svanesång för plasma

Efter många år med suverän bildkvalitet är allt snart över för Panasonics plasmaskärmar. Men budgetmodellen P50ST60 är fortfarande ett väldigt bra köp!

TX-P50ST60 har en bildkvalitet av mycket hög klass. Särskilt kontrasten och svärtan är imponerande och gör att TV:n fungerar suveränt till film och TV-serier i mörka miljöer. En av de allra bästa TV-apparaterna i sin prisklass och ett solklart exempel på plasmateknikens fördelar.
För de här pengarna är det svårt att hitta några brister, men ljusstyrkan är inte lika bra som i LED-skärmarna så man måste ha ett par förhållningsregler i ljusa omgivningar.
Läs hela testet

LG 50LA660V

Smart och läcker

LG 50LA660V är en bra allround-TV med fina smartfinesser och bra fjärrkontroll.

Bra kontrast och ljusstyrka gör detta till en utmärkt TV för ljusa rum, och skärmen har mjuka rörelser även med krävande sport och underhållning. Plus i kanten för många smarta finesser och marknadens kanske bästa fjärrkontroll.
Svärtan är inte helt i topp, jämfört med testets bästa blir LG-skärmen märkbart gråare vilket resulterar i lite livlösare återgivning av film.
Läs hela testet

Panasonic TX-L50ET60

Fina färger

Tack vare fina färger och läcker design är TX-L50ET60 ett bra alternativ till Panasonics plasmamodeller.

Panasonic TX-L50ET60 är en mycket välgjord LED-TV med utmärkt bildkvalitet, bra användning och de viktigaste smartfinesserna på plats. I synnerhet färgåtergivningen imponerar, med precisa och naturtrogna toner.
Panasonics plasma-TV har en klassledande svärta men den här LED-modellen är bara medelmåttig. Det betyder att den inte är helt optimal för TV-tittning i ”biomörker”.
Läs hela testet

Toshiba 50L7363

Ulv i fårakläder

Inpackningen är inte så ”flashig” men den här Toshiba-skärmen har en imponerande prisvärd bildkvalitet.

Toshiba 50L7363 har ett anonymt utseende men det glömmer man så fort man ser den fina bildkvaliteten. Kontrast och svärta är utmärkt, skärpan god och rörelserna mjuka. Strålande bild för pengarna.
Utseendet är som sagt inte det pråligaste och man får tåla ett aning tristare menysystem med förhållandevis få smarta finesser. Ljudet är tamt, men det är inte Toshiba ensamma om i den här prisklassen.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

UEFA Euro 2024 – De bästa TV-apparaterna till fotbolls-EM

Färgsprakande underhållning

Är detta Samsungs bästa TV hittills?

Vilken OLED-TV är bäst 2024?

Din egen IMAX-bio

Stort test av billiga 55-tummare

Duell: Lågpris på OLED-TV

Hisense ULED: En OLED-killer?

Läcker och balanserad bild

Suverän spel-TV

Bästa TV-apparaterna för små budgetar

Vi testar TCL:s största och billigaste TV

Rulla till toppen