Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Pioneer BCS-303

Användarvänlig

Från Pioneer kommer en anläggning som både är lättskött och låter bra.

Publicerad 2010-12-10 - 10:21
Pioneer BCS-303
Marius Senaste artiklar:
Marius

I vårt oktobernummer blev Pioneer BCS-FS505 bäst när vi testade 2.1-anläggningar med BD-spelare. Den här 5.1-anläggningen kostar lika mycket och det enda som skiljer är att högtalarna är mindre. Blu-ray-delen och subbasen är likadan, medan processorn och förstärkardelen naturligtvis är utökade till 5.1-surround.
 
Funktioner och skötsel
Pioneer har varit tröga på att anamma 3D-tekniken och i skrivande stund har de ännu ingen 3D-kompatibel BD-spelare. Det inkluderar BCS-303, som följaktligen inte heller har ljudreturkanal. Eftersom den inte heller har någon HDMI-ingång är enda möjligheten att få ljud från spelkonsol och kabelbox att koppla dem till någon av de optiska digitalingångarna eller den analoga stereoingången. USB-porten stöder musik och video, även från iPod/iPhone, och anläggningen kan streama musik trådlöst via bluetooth.
Pioneers användarvänlighet är mycket bra. Menysystemet är enkelt att navigerar runt i och fjärrkontrollen är avgjort den mest överskådliga. De flesta funktionerna nås via fjärrkontrollen, så man slipper gå in i menysystemet varje gång man ska ställa in något.
 
Ljudkvalitet
Håller man sig inom vissa gränser är BCS-303 välbalanserad och har ett fint och naturligt mellanregister. Dialogen är klar nog, och mjukare än hos Panasonic. Övertonerna är inte lika detaljerade som hos Philips, men vi gillar hur Pioneer-anläggningen hänger ihop ljudmässigt. Ljudnivån kan dock inte mäta sig med Philips. Och där subbasen briljerade med en lysande sammanhållning med högtalarna i 2.1-anläggningen BCS-FS505, hänger den inte lika bra ihop med de mindre högtalarna i BCS-303. Det låter stressat emellanåt och filmer som använder baskanalen flitigt är tamare upplevelser än med Philips-anläggningen.
Akustisk musik i stereo återges med en rund och fin klang, vilket särskilt sångröster tjänar på. BCS-303 gör inte så mycket väsen av sig, utan låter behaglig och mjuk. Basen har lite bättre tonala egenskaper än Philips. Och Pioneer låter rundare och mindre hårt än Panasonic. Ändå är ljudbilden lite snäv, så om du främst ska använda anläggningen till stereo så tycker vi att 2.1-anläggningen vi testat tidigare låter bättre.

Ljud & Bild tycker

Bra ljudkvalitet. Lättskött. Låg ljudstyrka. Saknar HDMI-ingång. Inte 3D.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen