Philips HTS5560 är inte lika kompakt som de övriga. Högtalarna är lite större, och subbasen likaså. Dessutom är vikten riktigt förtroendeingivande. Elektronikens spegelblanka front faller säkert somliga i smaken, men vi tycker att den ser lite billig ut.
Funktioner och skötsel
Philips anläggning är 3D-kompatibel efter en enkel uppdatering av programvaran. Dessutom kan den byggas ut till trådlöst ljud i bakhögtalarna med hjälp av en tilläggsmodul som kostar ungefär tusen kronor. Ljud och video från USB stöds, men iPod-docka måste man köpa till separat. Anläggningen saknar HDMI-ingångar för inkoppling av dekoderbox och spelkonsol. Den har däremot ljudreturkanal, vilket TV:n också måste ha för att det ska fungera. Alternativt kan du använda den analoga stereoingången eller koaxiala digitalingången.
Till skillnad från Panasonics anläggning kan HTS5560 ställa in samtliga avstånd till högtalarna, inklusive subbas, och du behöver inte resa dig från soffan för att plocka ur skivan innan det fungerar.
Sammantaget är Philips-systemet klart godkänt att använda, men vi tycker inte att fjärrkontrollens få knappar är tillräckligt intuitiva, alla ikoner är inte lika självklara. Dessutom tycker vi inte om att musikljud måste väljas som ”rock”, ”jazz” eller ”klassiskt”, det finns inget neutralt alternativ. Vi fick bäst ljud när vi ställde in till ”klassiskt”, då blir den tonala balansen bäst och mellanregistret öppnast, och subbasen och högtalarna binds ihop bättre.
Vi gillar inte heller att man inte kan hoppa mellan låtar på normalt sätt när man lyssnar på CD. Man måste bläddra uppåt och nedåt i spellistan på TV-skärmen för att välja vilken låt man ska lyssna på.
Ljudkvalitet
På film är dialogen fylligare hos Philips än Panasonic. Baseffekterna mullrar dessutom mycket tuffare genom subbasen. Vi får en större känsla av närvaro och eftersom övertonerna är mer upplösta omringar ljudbilden oss bättre. Det låter mindre stressat, så både film och musik är helt enkelt bättre.
Subbasen går uppenbart djupare i basen än med Panasonic, och låter fylligare. Den integreras inte fullt lika väl med högtalarna, men eftersom upplösningen är bättre längre upp i registret är det ingen tvekan om att vi hellre hade köpt Philips-anläggningen.
Ljud & Bild tycker
Bra kraft. Hög upplösning. Saknar HDMI-ingång.
Riktpris: 6000 kr
Specifikationer
Också i detta test:
Test av Sju 5.1-anläggningar med Blu-ray
LG HB805PH
Inte dum alls
Den här anläggningen från LG har golvhögtalare i fronten och ett ganska så kraftigt ljud, men anslutningarna har sina brister.
Sony NDV-E870
Lite extra, stor skillnad
Vem hade kunnat ana att ett par extra högtalarelement i frontkanalerna skulle göra så stor skillnad för ljudet?
Samsung HT-C5900
Snygg sammanhållning
Samsung HT-C5900 är den enda i testet som har HDMI-ingångar. Och den låter bäst av alla.
Sony BDV-E370
Enkel hemmabio
Sonys anläggning kalibrerar högtalarna automatiskt. Det underlättar en hel del, men räddar inte ljudet helt och hållet.
Pioneer BCS-303
Användarvänlig
Från Pioneer kommer en anläggning som både är lättskött och låter bra.
Panasonic SC-BTT350
Bättre än det ser ut
Panasonics system låter bättre än det ser ut, men är dessvärre lite bökigt att använda.
Läs hela artikeln med LB+
LB+ Total vecka
Full tillgång till allt innehåll i en vecka
LB+ Total månad
Full tillgång till allt innehåll i en månad
LB+ Total 12 månader
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser