TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Panasonic SC-BT205

Energisk och framfusig

SC-BT205 har skarpt fokus på röster, instrument och ljudeffekter. Det kan bli i mesta laget.

forfatter
Publicerad 2010-06-11 - 06:00
Ljud & Bild tycker
Spelar ganska högt. Automatisk inställning. Användarvänligt.
Svulstig subbas. Aningen vassa övertoner.
Specifikationer
Panasonic SC-BT205 5.1-system 4 x 125 watt + 2 x 250 watt (3 ohm) HD-ljud och -bild BD-Live HDMI-utgång (ingen ingång) Pris: 10 000 kr

SC-BT205 har gott om anslutningar, den har inbyggd iPod-docka på fronten, USB-ingång och SD-kortläsare som stöder musikfiler av typen MP3 och WMA samt videoformaten MPEG4, DivX och AVCHD. JPEG-filer kan också visas.
Panasonic har precis som Sony automatisk högtalarkalibrering och det ingår mätmikrofon. Dessvärre är sladden lite väl kort (3 meter) så det kan hända att du antingen måste dra ut huvudenheten på golvet eller förlänga kabeln med en minijack-kabel.
Denna 5.1-anläggning kan byggas ut med ett extra par bakhögtalare, då med trådlös överföring till dessa.
Det går enkelt att koppla upp systemet och autokalibreringen går fort. Menysystemet pratar dessutom svenska och instruktionsboken likaså.
 
Ljudkvalitet
Panasonics autokalibrering ställer in centerhögtalaren högre än Sonys, så vi slipper gå in och ändra efteråt i menyn. Subbasen är däremot lite väl högt inställd, och tål inte lika mycket som Sonys motsvarighet. Därför justerar vi ner den ett par snäpp.
SC-BT205 har ett bra grepp om filmernas ljudspår. Det är fart och fläkt och actionscener återges med dunder och brak. Vi vill däremot klaga på att dialogen är lite vass. Lite extra energi kring 3 kHz gör att det är enklare att höra vad som sägs, men det låter lite onaturligt. Centerhögtalaren är dessutom inte så förtjust i djupa basröster, när den försöker sig på sådana låter den ganska så konstlad.
Med musik i stereo, till exempel elektropop med Lucy Swann, utmärker sig Panasonic med ett extra framträdande mellanregister. Hennes röst blir mer energisk och instrumenten markeras tydligare. Men det blir för mycket av det goda, detaljer vräker över oss och vi tycker att det låter en smula hårt och brutalt.
När högtalarna återger blåsinstrumenten i storbandet Sharp Nine låter det som om de har horndiskanter, så allt är lite tröttsamt att lyssna på. 

Också i detta test:

Philips HTS7520

Högupplöst delikatess

Philips-systemet har tonala kvaliteter av hög klass, både till film och musik. Problemet är att det är svårt att kalibrera.

Stort, upplöst ljud.
Användarovänlig.

Sony BDV-E800W

Gott om muskler

Sony-anläggningen har ett kraftfullt ljud med slagkraftig bas. Automatisk kalibrering förenklar inställningen och optimerar ljudet efter rummet.

Krutpaket. Välfokuserad ljudbild. Automatisk inställning.
Tillbakadragna övertoner.

Samsung HT-BD1255

Tonala kvaliteter

Den här anläggningen från Samsung återger film och musik med hög upplösning. Om bara centerhögtalaren hade orkat hänga med...

Öppet och fint ljud. Rapp subbas.
Tunn centerhögtalare. Saknar lite dynamik.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend