Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: Audio Technica ATH-G1

Trogen sitt arv

Det är inte för inte som Audio-Technica är kända för sina hifi-hörlurar.

Publicerad 2019-11-28 - 14:20
Audio Technica ATH-G1
John Hvidlykke

Audio-Technica är en av de äldsta hörlurstillverkarna, men det är först på senare år som de har kommit igång med gaming.

ATH-G1 ser så mycket ut som en klassisk hörlur att det närmar sig retro. I ordets bästa bemärkelse. En genomgående metallbygel ger ett solitt intryck. Öronkåporna är av svart plast med Audio-Technicas logga, det är bara en knallblå färg på insidan av kåporna – och den löstagbara mikrofonen – som avslöjar att vi befinner oss i gaming-klassen.

ATH-G1 är bekväma att ha på sig och förvånansvärt lätta. De mjuka öronkuddarna är av tyg på den sidan som ligger mot huden, så man kan ha dem på sig länge utan att bli svettig. Tvärtemot Audio-Technica-traditionen är de slutna, men ljuddämpningen från omgivningen är minimal. Kabeln är fastmonterad. Det är OK, men ger ett lite billigt intryck.

Ljudet är det inget billigt med. Man känner tydligt Audio-Technica har decennier av erfarenhet av hörlurar. Ljudet är rent och förvrängningen mycket liten. Du drunknar inte i överdriven bas, men när granaterna slår ner så spelar ATH-G1 bas så det skakar i kinderna. Explosioner låter … explosivt. Även mikrofonen är av god kvalitet (sådana gör Audio-Technica också för studiobruk).

Slutsats

Audio-Technica ATH-G1 ger ljudkvalitet och bärkomfort för varenda krona. Faktiskt bokstavligt talat, eftersom du inte får någonting annat. De flesta i premiumklassen kan skryta med trådlöshet och virtuellt surround eller har åtminstone ett USB-ljudkort i kartongen, men ATH-G1 är klassiskt analogt och trådbundet. Inte ens volymkontroll finns. Om detta är ett problem är en smaksak. Själva headsetet gör det enda som det är gjort för, och på ett helt strålande sätt.

Karakter
Audio Technica ATH-G1

Ljud & Bild tycker

Läckra och bekväma att ha på sig. Naturligt ljud. Kostar en hel del med tanke på att de bara har analog anslutning med kabel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mer behöver inte proffs betala

Hörlurar för musikälskare

En annorlunda Sound Blaster

En ännu bättre utopi?

Jösses, vilken kraft!

Överraskar

Rulla till toppen