Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Pioneer SE-MX7

Klubbljud på skallen

Håller med besked löftet om att leverera dansgolvets pumpande bas även ute på stan.

Publicerad 2014-11-03 - 05:00
Pioneer SE-MX7
Jonas Ekelund

Lurarna har en bred gummiklädd plastbåge men känns ändå vridstyva och tåliga. De klämmer något för hårt mot öronen och eftersom kuddarna är ovanligt hårda kan det bli obekvämt i längden. Det ger dock en bra ljudisolering. Kåporna har en metallisk finish och den vänstra är ett enda stort basreglage. Den löstagbara sladden har ett snäpplås så att den inte åker ut om man råkar rycka i den. Tyvärr kan inte lurarna fällas ihop och bärväskan är därför i största laget. Lurarna kan fås i fyra olika färger.

Med Pioneers löfte om ”klubbljud” och de dubbla 40 mm-elementen i varje kåpa så väntade vi oss rejält med basresurser. Och vi blev inte besvikna. Så pass mycket att det riskerar att dränka ut detaljerna i många musikstilar. Lyckligtvis fungerar basreglaget över förväntan även om basen är framträdande även i det lägsta läget. De lyckas verkligen med att förmedla ett imponerande ljud även om det blir på bekostnad av finess och mångsidighet.

Slutsats
Med dubbla element i kåporna så finns det verkligen resurser både för volym och för basåtergivning. Om det var några lurar i testet som fick oss att vilja hoppa upp och ner i takt med Tiëstos pumpande basrytmer så var det de här. Blir det lite för mycket av det goda sitter det ett basreglage på ena kåpan som för en gångs skull bara påverkar basen. Lurarna har en fräck design men de hårda kuddarna kan göra dem obekväma i längden. De kan inte heller fällas ihop för transport.

Ljud & Bild tycker

Justerbar basnivå som faktiskt fungerar som utlovat. Design som sticker ut från mängden. Stora och klumpiga att ha med sig då de inte går att fälla ihop alls. Inte speciellt bekväma vid längre lyssning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen