Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips M1MKII

Inte coola nog

Utseendet har inte tillräcklig attityd och ljudet är för neutralt för att vara streetlurar.

Publicerad 2014-11-03 - 05:00
Philips M1MKII
Jonas Ekelund

Fideliolurarna har en bra stabil metallkonstruktion klädd med fuskläder på bågen och öronkuddarna. Tack vare de flexibla kåporna och kuddarna av memory foam sitter de väldigt skönt och isolerar ljudet bra. Man kan vinkla kåporna så att lurarna blir helt platta och stoppa in dem i den medföljande påsen för transport. Men eftersom de inte går att fälla ihop tar de väl mycket plats i väskan. Sladden är trasselfri och har en enkel fjärrkontroll. De kan fås i vitt, helsvart eller svart med detaljer i orange.

Problemet med den första modellen var att diskanten var lite tråkig och att basen tenderade att mullra. Detta har Philips jobbat på att åtgärda och resultatet är en mycket mer kontrollerad bas och ett öppnare och klarare ljud. Det är så klart goda nyheter om man är musikalisk allätare eftersom fler musikstilar låter mer korrekt. Men det här är ju ett test av streetlurar där man vill ha ett imponerande ljud med tung bas. Det kan inte den här modellen leverera lika bra som många av konkurrenterna.

Slutsats
Philips lurar är inte de smidigaste att ha med sig då de inte går att fälla ihop. Men byggkvaliteten är bra och de flexibla kåporna med mjukt fuskläder är väldigt sköna att ha på sig även längre stunder. För att vara streetlurar är designen lite väl tråkig och liknar mer något man tar med till kontoret. Det är svårt att sätta betyg på ljudet. Det är nämligen inget fel på det, snarare tvärtom. De låter mycket bra. Men i ett test av streetlurar så måste det ändå bli poängavdrag för att de låter för ”snällt”.

Ljud & Bild tycker

Mycket bekväma och bra ljudisolering. Tar mycket plats eftersom de inte är hopfällbara. Inte tillräckligt kraftfull bas för streetlurar. Ingen volymkontroll på sladden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen