Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Beats by Dre Solo 2

Bästa Beatsen

Med bättre byggkvalitet och klarare ljud känns Beats för första gången värda pengarna.

Publicerad 2014-11-03 - 05:00
Beats by Dre Solo 2
Jonas Ekelund

Beats är märket som definierar genren och Solo är deras bästsäljande modell. Den har nu uppdaterats med mer naturligt vinklade kåpor och en båge som sitter tätare mot huvudet. Trycket mot öronen gör att de läcker förvånansvärt lite ljud även med hög volym. Däremot börjar de kännas obekväma vid längre lyssning, speciellt om man har glasögon. De finns i sex olika färger med sladd i samma färg och en fjärrkontroll för Apple-produkter. Byggkvaliteten är bra men gångjärnet kan vara en svag punkt.

Även på insidan har Solo 2 uppdaterats med nya element som ska ge större frekvensomfång och klarare ljud. Och det löftet uppfyller de. Basen är fortfarande som att stoppa in huvudet i en subwoofer, som det ska vara. Men den är inte längre helt dominerande. Det grötiga intryck som tidigare lurar haft är borta vilket gör att man hör fler detaljer och får fler musikstilar att låta bättre. Dessutom klarar lurarna rejält med volym utan någon distorsion.

Slutsats
I en tid när Dre blir chef på Apple kanske man inte ska bli förvånad över att även Beats har växt upp. Deras rykte som överprissatta lurar där design går före ljud stämmer inte längre. Solo 2 är bättre byggda, har bättre komfort och ett mognare ljud än någon av föregångarna. Men det betyder inte att de svikit sina ideal. Man får fortfarande ett karaktäristiskt imponerande bastryck som får hiphop att låta fantastiskt. Men basen överröstar inte längre allt annat vilket gör att musiken helt enkelt låter bättre.

Ljud & Bild tycker

Vinklade kåpor ger utmärkt ljudisolering. Hopfällda i bärväskan är de lätta att ta med. Obekväma att ha på sig länge, speciellt om man har glasögon. Ger fortfarande ett plastigt intryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen