Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: AKG K830 BT

En besvikelse

Trots den högsta prislappen i testet blev vi varken nöjda med hantering eller ljud.

Publicerad 2011-08-11 - 00:01
AKG K830 BT
Jonas Ekelund

Lurarna från AKG ser rejäla ut men när man väl har dem i handen inser man att många av detaljerna är i plast. Det spelar mest roll för knapparna som känns billiga och knäpper högljutt när man trycker på dem vilket drar ner kvalitetsintrycket. Kåporna är av en halvöppen typ som läcker en hel del ljud och som ligger an mot öronen snarare än omsluter dem. Trots en ganska generös stoppning på både kåpor och båge så blev de snabbt obekväma på grund av att de tryckte för hårt mot öronen. Utprovning rekommenderas.

Knapparna för att stoppa och starta avspelning, hoppa fram eller bak mellan låtar och justera volymen sitter i en ring runt vänstra kåpan. De var lite svåra att hitta med fingret och borde ha varit tydligare markerade. Mittenknappen används för de flesta telefonfunktioner och det är relativt enkel att lära sig. Det enda tillbehöret är en tunn förvaringspåse som knappast lär skydda den i packningen. Man får inte ens en laddare utan tvingas använda en USB-sladd till datorn.

Även ljudmässigt är K830 en besvikelse. Inte nog med kvalitetsförsämringen som Bluetooth medför, här får man även en provkarta på andra problem. Diskanten är direkt vass och obehaglig och mellanregistret grötigt och oklart. Basen är inte mycket att hurra för heller. Då hjälper det inte att talkvaliteten är godkänd, för hela poängen med produkten är ju att även kunna lyssna på musik.

Slutsats
Med tanke på prislappen känns lurarna förvånansvärt plastiga och billiga. De är dessutom lite knepiga att använda med otydliga knappar och omkastade volymkontroller. Vi tyckte även att de blev obekväma på öronen väl snabbt. Men det stora problemet är att de helt enkelt inte låter bra med musik. Med tanke på att det är K830 dyraste lurarna i testet är det en besvikelse och dessutom tycker vi det är snålt att man inte ens får med en riktig laddare.

Ljud & Bild tycker

Okej för samtal Dyra Dåligt ljud Ingen laddare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen