TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Xiaomi uppgraderar 11-serien

Xiaomi släpper "Mi" -namnet och lanserar Xiaomi 11T och Xiaomi 11T Pro.

forfatter
Publicerad 2021-09-19 - 11:19

Apple var inte den enda mobiltillverkaren som hade nya smartphones på schemat denna veckan.

Kinesiska Xiaomi kommer också att vara med i spelet, så redan dagen efter Apples stora lansering på tisdagen kom tillverkaren med tre nya smartphones som följer den populära Mi 11-serien, av vilka vi har testat tre mobiler på den här sidan – Xiaomi Mi 11 Ultra, Mi 11 och Mi 11 Lite 5G.

”Mi” -namnet har droppats, så de nya modellerna heter helt enkelt Xiaomi 11T och Xiaomi 11T Pro.

Xiaomi 11T Pro
Xiaomi 11T Pro. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi 11T Pro

Detta är den första smarttelefonen från kineserna som lanseras globalt med så kallad 120W Xiaomi HyperCharge-teknik. Den nya tekniken möjliggör en 100% laddning på bara 17 minuter, lovar Xiaomi i ett pressmeddelande, som också förklarar i detalj hur den vansinnigt snabba laddningen fungerar i praktiken.

Det hela uppnås genom teknik som dubbla laddningspumpar, dubbelcellsbatteristruktur, MTW, grafenbeläggning på Li-ion-batteriet och Mi-FC-teknik, förklaras det. Batterisäkerhet garanteras av TÜV Rheinland Safe Fast-Charge-systemcertifiering, 34 laddnings- och batterisäkerhetsfunktioner, temperaturövervakning i realtid och andra åtgärder.

Förutom den blixtsnabba laddningen kommer Xiaomi 11T Pro med ett 5000 mAh batteri samt en Snapdragon 888-processor och med antingen 8 eller 12 GB RAM.

Kameran är en trippeluppsättning med 108 MP vidvinkel, 2x telemakro och ett 120 ° ultravidvinkelobjektiv, medan skärmen är av typen AMOLED och mäter 6,67 ″. Den har en uppdateringsfrekvens på 120 Hz samt TrueColor, Dolby Vision och HDR10 +. Allt är insvept i Gorilla Glass Victus.

Xiaomi 11T
Xiaomi 11T kommer i tre färger med borstad yta, Meteoritgrå, Moonlight White och Celestial Blue.

Xiaomi 11T

Lillebror 11T liknar Pro-modellen i de flesta avseenden, men det finns en annan och billigare processor under skalet – nämligen en MediaTek Dimensity 1200-Ultra, som i princip är samma typ av processor som vi redan har lärt känna i samband med OnePlus Nord 2.

Dessutom får Xiaomi 11T ”nöja sig med” med 67 W snabbladdning, precis som att den inte finns i en version med 12 GB RAM.

Pris och tillgänglighet

Xiaomi 11T Pro och Xiaomi 11T kommer i tre färger med borstad yta: Meteoritgrå, Moonlight White och Celestial Blue.

Xiaomi 11T finns i två varianter: 8 GB + 128 GB och 8 GB + 256 GB.

Xiaomi 11T Pro finns i 8 GB + 128 GB, 8 GB + 256 GB och 12 GB + 256 GB.

Det rekommenderade försäljningspriset börjar från 499 EUR för Xiaomi 11T och 649 EUR för Xiaomi 11T Pro.

Vi vet ännu inte det exakta lanseringsdatumet i Skandinavien.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend