TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nu är Samsung TV Plus tillgänglig i Sverige

Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.

forfatter
Publicerad 2021-04-20 - 06:00

Samsung är känt som en av världens största tv-tillverkare, och nu lanserar de också sin egen streamingtjänst. Samsung TV Plus har redan funnits i några år på vissa marknader, men det är först nu som det rullas ut helt, även i Norden. Detta är en så kallad OTT-TV-tjänst (over the top) som ger tillgång till tv-kanaler via Internet.

Vilken typ av innehåll?

Vi har precis lyckats kolla in den nya tjänsten, och vid första anblicken liknar Samsung TV Plus inte en typisk ”on demand” -tjänst som vi är vana vid från Netflix eller Disney +. Det liknar ett traditionellt tv-paket som består av kanaler med ett linjärt sändningsschema. I skrivande stund finns det cirka 20 kanaler tillgängliga, med olika typer av innehåll som nyheter, underhållning och sport.

Samsung TV plus content bar Samsung TV plus TV guide Bloomberg 1 Bloomberg 2 DSC_4995 Rakuten Comedy Iniesta Rakuten TV
<
>
Samsung TV Plus erbjuder linjära tv-kanaler som Bloomberg TV, Euronews, AFV Family och ett antal underhållningskanaler från Rakuten med direktsända filmer och serier. (Foto: Audun Hage)

Vi kan förmodligen förvänta oss att tjänsten kommer att utökas med fler kanaler (och kanske mer lokalt, nordiskt innehåll?) Över tiden. Men som det ser ut just nu måste du förhålla dig till sändningsschemat för de olika kanalerna – du kan inte se exakt vad du vill när du vill.

Pris och tillgänglighet

Samsung TV Plus är helt gratis och kräver inget abonnemang eller kreditkort. Samsung säger att tjänsten kommer att finnas tillgänglig på deras Smart TV-modeller från 2017 och senare. Om du har en sådan tv bör du nu kunna se ”Samsung TV Plus” -logotypen i innehållsmenyn eller tillgänglig i APPS-nedladdningen. Det kommer också att finnas tillgängligt för Samsungs Galaxy-mobiler.

Läs också Samsungs 2021 TV-modeller klara för butik: Här är priserna Här är det vi vet om Samsungs nya 2021-modeller
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Schweizisk splatter testar ny crowdfunding-modell Mad Heidi finansieras av fans som får del av vinsten om filmen blir en framgång.
Nu kan du strömma Game of Thrones i 4K-kvalitet *UPPDATERAD* 4K-versionerna av Game of Thrones säsong 1-8 är nu tillgängliga på HBO Max
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend