Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Vi har klämt på Dysons nya hightech-städprodukter

Nu vet vi mer om de kommande luftrenarna, skaftdammsugaren, mopphuvudet och robotdammsugaren.

Skrivet av / 2023-06-14 - 17:12
Vi har klämt på Dysons nya hightech-städprodukter

Som vi tidigare har rapporterat om släpper Dyson ett antal nya produkter senare under året. Det intressanta är att de sticker ut från övriga sortimentet, med ny design, nya funktioner, eller faktiskt nya typer av produkter. Nu har vi fått kika lite närmare på dem.

Läs också Mer high-tech städning från Dyson Dyson släpper nya luftrenare, en robotdammsugare, en ny dammsugare samt deras första våtdammsugare.

Dels kommer den nya traditionella, för att vara Dyson, påslösa trådlösa skaftdammsugaren Gen5detetc cordless vacuum. Den har fått en mindre och mer effektiv motor, samt att de har förbättrat ergonomin som vissa haft synpunkter om. Den kan även snabbt förvandlas till en handdammsugare med borste utan att behöva hålla på och byta tillbehör. Sensorer håller koll på om man fått rent eller måste fortsätta.

Dyson Gen5detetc cordless vacuum och V15s Detect Submarine (Foto: Jonas Ekelund L&B Home)

Mer spännande är att de för första gången släpper två mopphuvuden för dammsugarna, Dyson V15s Detect Submarine och Dyson V12s Detect Slip Submarine vacuum, som alltså passar V15 och V12-modellerna. De har en tank på endast 3 dl men som sägs räcka till 100 kvadratmeters våttorkning av golven. Vid demonstrationen hade mikrofiber-rullen inga problem att få bort ett kladdigt ketchup-spill på golvet.

Den stora nyheten är dock att Dyson gör ett nytt försök med robotdammsugare efter några kortlivade modeller för ett par år sedan. Den nya Dyson 360 Vis Nav robotic vacuum ska enligt företaget ha sex gånger mer sugkraft än konkurrenterna.

360 Vis Nav robotic vacuum har en kombirulle för hårda golv och mattor (Foto: Jonas Ekelund L&B Home)

Dammsugaren har en kombirulle med luddig nylon och kolfiber för hårda golv samt nylonborstar som kan gräva i mattorna. På ovansidan sitter en 360-kamera som mappar rummet och upptäcker hinder. Stora hjul med rejäl fjädring ska låta den ta sig över hinder. Den har även en sidoborste som fälls ut när den kör längs en vägg för att kunna städa hela vägen in, snarare än en roterande borste som konkurrenterna, då Dyson menar att sådana mest vispar upp dammet i luften.

 

Dessutom kommer två jättelika luftrenare som frångår Dysons normala design. Detta då den tekniken bara fungerar i normalstora rum. Sitter man i ett stort kontorslandskap räcker det inte till. Därför är Dyson Purifier Big + Quiet Formaldehyde och framför allt Dyson Purifier HEPA Big + Quiet Formaldehyde mer anpassade för offentliga miljöer. De har ett nytt utblås som skapar en kraftfull luftström som sägs kunna nå tio meter bort för att hålla stora rum rena. De har ytterst täta filter som kan avlägsna partiklar ner till virus-nivå. Dessutom har sensorer som mäter fler typer av föroreningar än vi sett i någon annan luftrenare. För att fungera på kontor har den senare modellen en ljudnivå på endast 56 decibel. Något som demonstrerades genom att ha den på fullt blås under presentationen, vilket faktiskt inte störde nämnvärt.

Dyson Purifier HEPA Big + Quiet Formaldehyde är en bjässe! (Foto: Jonas Ekelund L&B Home)

 

Läs också:

Dyson V15 detect Absolute

Fritt från damm med laser och LCD-skärm

Jag har sagt det förr, och jag säger det igen – det finns roligare saker än att städa. Men som tur väl är så finns det människor som faktiskt gör sitt yttersta för att göra det hela både enklare och skojigare.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

AI-sömnförbättring med TipTraQ

En smart kattsandlåda

Husqvarna Nera gräsklippare för villan

X30 Ultra är nya toppmodellen från Dreame Technology

Robotgräsklippare till budgetpris

Snabb kombinerad tvätt/tork från LG

Två-i-ett-lampa för inom- och utomhus

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen