Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Tystaste och kraftfullaste fläkten i Europa

Siemens har lanserat nya, vinklade köksfläktar i serien studioLine, iQ700, som anges vara de tystaste och kraftfullaste i Europa.

Av / 2023-12-03 - 09:00
Tystaste och kraftfullaste fläkten i Europa

Trenden med öppna kök har ökat behovet av fläktlösningar som lever upp till höga krav på både design, effektivitet och låg ljudnivå, anger Siemens, och berättar att nya iQ700 studioLine-fläktar med vinklad fläktkåpa presterar på topp i alla tre kategorier.

Toppmodellen LC91KLT65 med 59dB (vid användning av effektnivå 3 på recirkulationsläge och med inbyggt recirkulationsfilter och skorsten) är tystare än någon annan köksfläkt, och med en maximal effekt på upp till 964 m3/h är den dessutom effektivast i Europa, samtidigt som den har energieffektivitetsklass A+, meddelar Siemens.

Med ett maximalt sug på upp till 964 m3/h i recirkulationsdrift och 1 000 m3/h i frånluftsdrift ska matoset inte ha en chans, inte ens vid stekning.

WiFi-anslutning i kombination med climateControl-sensor innebär att fläkten känner av mängden ånga och matos och automatiskt justerar luftväxlingstakten, och med cookConnect-systemet kan fläkten fortfarande styras manuellt via hällen. Med Home Connect-appen kan alla funktioner styras med röstkommando eller via en smartphone eller surfplatta.

Appen gör det också möjligt att förändra belysningen och skapa en egen färgpalett med emotionLight Pro, samt addera egna automatiska inställningar – fläkten kan till exempel starta din favoritradiostation varje gång du sätter på den.

Pris och tillgänglighet

Den 90 cm breda Siemens LC91KLT65 ska dyka upp i december 2023, och priset kommer hamna på ungefär 22 000 SEK.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Denna nya kinesiska robotdammsugare kommer snart att städa svenska hem

Batteridriven traktor från Ryobi

Uppkopplat utbud från Samsung

Miele presenterar fler funktioner i sin app

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare i Sverige

Smartlåset som är inbyggt i dörren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen