Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Termostaten hjälper mot hösnuva

Ska jag vädra eller söka tillflykt under täcket? Smarta termostater från Tado och tillhörande app håller koll på pollen och skadliga ämnen.

Av / 2021-05-03 - 14:34
Termostaten hjälper mot hösnuva

För den femtedelen av befolkningen som lider av hösnuva är vårens ankomst nyheter som tas emot med blandade känslor. Allt grönt är vackert att titta på, men näsan rinner och ögonen kliar i takt med att gräset gror.

Tado hjälper

Lyckligtvis finns det saker man kan göra för att förbättra luftkvaliteten hemma. De intelligenta termostaterna från tyska Tado är en smått överraskande hjälpreda. De kan nämligen hålla koll på luftkvaliteten och pollenmängden där du bor.

Förutom att reglera värmen i huset ger de en inblick i den aktuella koncentrationen av de sex viktigaste luftföroreningarna utomhus: fina och inandningsbara partiklar, ozon, kväveoxid, kolmonoxid och svaveldioxid.

Gröna siffror för luftkvaliteten utomhus innebär att det är en bra idé att passa på att vädra. Röda siffror betyder att det är bäst att hålla fönstren stängda.

Termostatens app visar också en pollenprognos för dagen och de kommande två dagarna. Personer med allergier kan se pollennivåerna av gräs, örter och träd i närområdet.

Det är säkrast att vädra på morgonen, när pollenkoncentrationen är lägst i luften. Termostaterna sänker också värmen automatiskt om ett fönster är öppet, så att man inte slösar bort energi på att försöka värma trädgården.

Tado app
Ska jag öppna fönstret för att vädra, eller är luften bättre här inne? (Skärmdump: Tado)

 

tado.com

 

 

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Uppkopplad ölbryggare för det smarta hemmet

Robotgräsklippare med cylinder

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

Rulla till toppen