Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ta kontroll över dina uppvärmningskostnader med Energy IQ

Även om termometern inte visar fullt så låga siffror som det brukar vara i november dröjer det troligtvis inte länge innan vintern är över oss. Och med vinter och kyla kommer höga elkostnader.

Av / 2022-11-13 - 10:00
Ta kontroll över dina uppvärmningskostnader med Energy IQ

För att hjälpa hushåll att hålla nere sina uppvärmningskostnader lanserar nu Tado, som specialiserat sig på klimatkontroll för det smarta hemmet, sin Energy IQ-funktion för hem med smarta termostater. Oavsett hur hushållet är uppvärmt blir det enklare än någonsin att ta kontroll över kostnaderna.

Tado Smart Thermostat installeras på mindre än 30 minuter med en steg-för-steg-guide. Alla element med en befintlig termostatisk ventil kan uppgraderas till en smart energibesparande radiator genom att skruva dit en ny smart termostat från Tado. Och för all Tado-användare med Auto-Assist-prenumeration presenteras nu alltså en ny funktion som heter Energy IQ. Denna funktion gör att du i appen, bland annat, ser en interaktiv förbrukningsgraf som ger dig en indikation på din förbrukning över tid.

Du kan välja mellan att se förbrukningen presenterad i valuta eller kWh/m3 och även jämföra förbrukning med samma månad föregående år. Även som ny användare går detta att lösa genom att det går att lägga in förbrukningsdata manuellt sedan längre tid tillbaka.

I appen kan du även få en prognos över dina uppvärmningskostnader resten av månaden. Uppskattningen görs med hänsyn till flera faktorer, såsom din pannas aktivitets- och/eller förbrukningsdata. Den uppskattade kostnaden beräknas med hjälp av det genomsnittliga energipriset i din region eller det faktiska priset du betalar för uppvärmning.

Tado Smart Thermostat minskar energikostnaderna med i genomsnitt 22 procent genom funktioner som geofencing, som automatiskt stänger av värmen när ingen är hemma. Andra funktioner är Open Window Detection, Weather Adaptation och Smart Schedules, som hjälper till att förhindra att energianvändningen i hemmet skenar i onödan.

– Fler och fler hushåll utnyttjar en smart termostat, inte bara av bekvämlighet, utan som ett verktyg för att mäta och kontrollera sina elräkningar. Då behöver du inte längre gissa vad din energikostnad landar på eller bli överraskad när fakturan kommer, säger Christian Deilmann, medgrundare och CPO på Tado.

Priset för tjänsten Energy IQ ligger på cirka 4 euro per månad eller 30 euro per år.

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Vidareutvecklad espressomaskin

Hantera altandörren via Matter

Webers flaggskeppsgrillar blir smarta

Pizzaugn med roterande sten

Dubbla korgar ger fler möjligheter

Rulla till toppen