Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Städprodukter från Shark lanseras i Europa

Varumärket kommer bli betydligt synligare och satsar på nya produktkategorier.

Skrivet av / 2024-02-08 - 16:32
Städprodukter från Shark lanseras i Europa

Vid ett lanseringsevenemang i Palma de Mallorca fick vi veta att amerikanska vitvarujätten SharkNinja gör en storsatsning. Några av deras produkter inom Shark Clean kan man hitta i om man letar på Amazon, eller långt ner i listorna på prisjämförelsesajterna. Vill man klämma på dem i en butik har man fått åka till Storbritannien. Men nu ska det bli ändring på det med ett intåg på den europeiska marknaden. Förutom att de befintliga produkterna ska gå att köpa i butik visades ett antal nya produkter upp, inklusive inom en ny kategori.

Läs också Smartare svalka för sommaren Stillastående varm luft inomhus gör en trött och irriterad, men det finns enkel svalka med fiffiga finesser att tillgå.

Shark FlexBreeze Fan

Foto: Jonas Ekelund, L&B Home

Det är väl lika bra att börja med nyheten att de lanserar Shark Outdoor-sortimentet med, som det låter, produkter för utomhusbruk. Först ut är fläkten FlexBreeze som lämpligt nog lanseras i vår, i tid för den heta årstiden. Fläkten är laddbar och batteriet räcker hela 20 timmar, så man kan flytta den med sig hela dagen utan att behöva pausa och leta efter ett vägguttag och en förlängningssladd. Den kan dessutom lätt växla mellan att användas som en pelarfläkt eller bordsfläkt. Lite som Duux Whisper Flex Ultimate som vann vårt test av smarta fläktar i somras. Vid demonstrationen la vi märke till den låga ljudnivån och att den fläktade ordentligt även på 10–15 meters avstånd. Vill man få ytterligare kyleffekt kan man ansluta en vattenslang och får då en fin dimma ”Instacool misting” som ger en uppfriskande känsla i hettan.

 

Shark Steam & Scrub

Foto: Shark

Det kommer även en förbättrad ångmopp där fördelen är att den både skrubbar och använder ånga, vilket är effektivare och man slipper använda onödiga kemikalier. Den nya modellen är lättare, har en avtagbar vattentank för lättare påfyllning, samt en LED-lampa som gör det lättare att se fläckarna. Nytt är även Steam Blaster, alltså en extra ångpuff när man måste ge sig på extra envisa fläckar.

Shark Matrix Robot

Foto: Jonas Ekelund, L&B Home

Shark lanserade även en robotdammsugare som verkade lovande efter att vi sett den i aktion. Matrix Robot använder 360 graders LiDAR för att mappa omgivningen och undvika föremål. Den både dammsuger och moppar och ska förutom vanlig smuts även klara av djurhår utan att bli igentäppt. Efter avslutat jobb tömmer den smutsen i laddstationen. För att försäkra sig om att den inte missar någonstans rengör den i en ”matrix”, det vill säga att den betar av rummet genom att köra på båda ledderna. Men det vi blev intresserad av är att den ska klara trösklar på uppåt 4 cm, något som de flesta robotdammsugare brukar misslyckas med i våra tester.

Shark Neverchange 5

Foto: Jonas Ekelund, L&B Home

De visade även upp en ny generation av luftrenare. Naturligtvis har de luftkvalitetsmätare som kontinuerligt anpassar luftströmmen efter graden föroreningar i luften. Och de klarar att rena normalstora lägenheter. Men det som fick oss att lyfta på ögonbrynen var att de hävdar att HEPA-filtret ska räcka i hela 5 år! Vad vi upptäckte i vårt stora test av luftrenare var nämligen att filtren ofta bara räcker ett halvår, vilket gör dem väldigt dyra att äga i längden. Detta ser vi fram emot att testa i verkligheten.

 

Vi har i dagsläget varken fått några konkreta lanseringsdatum, några priser eller ens besked om vilka produkter som faktiskt kommer i handeln i Skandinavien. Vi återkommer med uppdateringar.

Läs också 6 luftrenare som räddar inomhusluften Allergener, avgaser och lukter är alla oönskade i hemmet och moderna luftrenare är den enkla lösningen.
Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

125 Gala Edition-erbjudanden under Mieles jubileumsår

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

AI-sömnförbättring med TipTraQ

En smart kattsandlåda

Husqvarna Nera gräsklippare för villan

X30 Ultra är nya toppmodellen från Dreame Technology

Robotgräsklippare till budgetpris

Snabb kombinerad tvätt/tork från LG

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen