Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Smart Home brandvarnare ska ge extra säkerhet

Schneider Electric lanserar en trådlös, intelligent brandvarnare, som ger ett meddelande via mobiltelefon samt en akustisk larmsignal vid rök- och värmeutveckling i bostaden.

Av / 2022-04-23 - 12:43
Smart Home brandvarnare ska ge extra säkerhet

Under 2020 dog fler än 85 personer till följd av dödsbränder i svenska hem. De allra flesta dödsfallen beror på rökning, bruk av alkohol, slarv i matlagning och bortglömda ljus.

En stor del av dessa dödsbränder hade kunnat undvikas om en brandvarnare hade installerats i bostaden. Genom att göra brandvarnaren enklare att använda och öka möjligheten till aviseringar till bostadens boende kommer Schneider Electric att göra sitt för att alla ska ha brandvarnare installerade i bostaden och på så sätt bidra till att förebygga dödsbränder, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Företaget har därför lanserat den nya brandvarnaren Wiser, som kan integreras med de andra produkterna i Schneider Electrics Wiser Smart Home-system.

Om brandvarnaren är integrerad i Wiser-systemet så säkerställer den trådlösa kopplingen mellan brandvarnaren och gateway att du får både en avisering på mobilen och ett akustiskt larm när rök- eller värmeutveckling upptäcks i bostaden.

Brandvarnaren från Schneider Electric fungerar med både Android och iOS. (Foto: Schneider Electric)

Samtidigt kan brandvarnaren interagera med andra enheter i Wisers ekosystem. Till exempel genom att tända alla lampor i hemmet när du upptäcker rök eller värmeutveckling för att säkerställa att du blir medveten om den potentiella faran. I större bostäder eller flervåningshus kan två eller flera Wiser brandvarnare ställas in att gå igång samtidigt och varna alla i hemmet.

Brandvarnaren är inte beroende av internetuppkoppling, vilket innebär att den fortfarande kan larma och kommunicera med andra Wiser brandvarnare eller ljusstyrningsenheter i hemmet om internet skulle ligga nere.

Pris och tillgänglighet

Den smarta brandvarnaren kommer att finnas tillgänglig inom kort. Tillverkaren vill inte dela med sig av den tänkta prislappen ​​i skrivande stund.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Vidareutvecklad espressomaskin

Hantera altandörren via Matter

Webers flaggskeppsgrillar blir smarta

Pizzaugn med roterande sten

Dubbla korgar ger fler möjligheter

Uppkopplad ölbryggare för det smarta hemmet

Robotgräsklippare med cylinder

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Rulla till toppen