TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Smart Home brandvarnare ska ge extra säkerhet

Schneider Electric lanserar en trådlös, intelligent brandvarnare, som ger ett meddelande via mobiltelefon samt en akustisk larmsignal vid rök- och värmeutveckling i bostaden.

forfatter
Publicerad 2022-04-23 - 12:43

Under 2020 dog fler än 85 personer till följd av dödsbränder i svenska hem. De allra flesta dödsfallen beror på rökning, bruk av alkohol, slarv i matlagning och bortglömda ljus.

En stor del av dessa dödsbränder hade kunnat undvikas om en brandvarnare hade installerats i bostaden. Genom att göra brandvarnaren enklare att använda och öka möjligheten till aviseringar till bostadens boende kommer Schneider Electric att göra sitt för att alla ska ha brandvarnare installerade i bostaden och på så sätt bidra till att förebygga dödsbränder, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Företaget har därför lanserat den nya brandvarnaren Wiser, som kan integreras med de andra produkterna i Schneider Electrics Wiser Smart Home-system.

Om brandvarnaren är integrerad i Wiser-systemet så säkerställer den trådlösa kopplingen mellan brandvarnaren och gateway att du får både en avisering på mobilen och ett akustiskt larm när rök- eller värmeutveckling upptäcks i bostaden.

Brandvarnaren från Schneider Electric fungerar med både Android och iOS. (Foto: Schneider Electric)

Samtidigt kan brandvarnaren interagera med andra enheter i Wisers ekosystem. Till exempel genom att tända alla lampor i hemmet när du upptäcker rök eller värmeutveckling för att säkerställa att du blir medveten om den potentiella faran. I större bostäder eller flervåningshus kan två eller flera Wiser brandvarnare ställas in att gå igång samtidigt och varna alla i hemmet.

Brandvarnaren är inte beroende av internetuppkoppling, vilket innebär att den fortfarande kan larma och kommunicera med andra Wiser brandvarnare eller ljusstyrningsenheter i hemmet om internet skulle ligga nere.

Pris och tillgänglighet

Den smarta brandvarnaren kommer att finnas tillgänglig inom kort. Tillverkaren vill inte dela med sig av den tänkta prislappen ​​i skrivande stund.

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Smarta hem: Godare kaffe med smart maskin Teknikintresserade kaffedrickare bör definitivt överväga att skaffa en smart kaffemaskin. Smartare kaffe är bättre kaffe.
Robotgräsklippare nästa för Segway En perfekt klippt gräsmatta utan anpassad kanttråd utlovas
Smart hjälpreda för hemmaodlaren Njut av färska nyplockade grönsaker året runt tack vare smart appstyrd inomhusträdgård.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Guds gåva till hemmet? 2015 blev robotdammsugaren årets julklapp och från att ha varit en produkt som främst lockat teknikintresserade är nu robotdamssugaren något som finns i många hem.
Hej, Sonos! Spela för mig! I juni är Sonos klara med en egen röststyrning. Ännu så länge utan Tidal och Spotify.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend