Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Skaftdammsugare av återvunnen plast – i sex färger

Electrolux har utvecklat skaftdammsugare där de sex olika färgerna åstadkommits med hjälp av återvunnen plast.

Skrivet av / 2023-07-07 - 09:00
Skaftdammsugare av återvunnen plast – i sex färger

Det som är innovativt med Electrolux skaftdammsugare är att det inte används färg för att ge produkten färg, vilket innebär att man undviker att använda ämnen som potentiellt kan skada människor och miljö, samtidigt som man minskar koldioxidutsläpp genom att inte behöva tillverka och använda färg.

Det här är första gången som Electrolux har skapat ett helt färgutbud – bestående av sex olika färger – från olika återvunna plastmaterial, och utan färg. Vanligtvis finns återvunna plastprodukter bara i svart.

Dessa skaftdammsugare använder mellan 43 och 49 procent återvunnet material (i vikt) beroende på färg och val av munstycken.

Det var en utmaning att byta till återvunnen plast eftersom den beter sig annorlunda än nyproducerad plast. Under en treårsperiod experimenterade vi med olika sammansättningar och testade dem grundligt, inklusive krävande falltester, för att säkerställa att återvunnen plast inte äventyrade produktens hållbarhet,” säger Pedro Martinez Ramos, Wellbeing Color, Material and Finish Design Lead på Electrolux.

Den nya generationen skaftdammsugare har 20 procent högre sugkraft, med hjälp av ett nytt borstmunstycke, samt ett förseglat filtreringssystem för att ta bort upp till 99,9 procent av partiklarna mellan 0,3-10 µm från hemmiljön. Dessutom har batteritiden i handhållet läge förbättrats, till upp till 55 minuter på en laddning.

Electrolux skaftdammsugare är tillverkad av återvunnen plast och finns i sex färger. Foto: Electrolux

Pris och tillgänglighet

Electrolux skaftdammsugare finns i ett antal olika varianter, kallade Clean 600, Animal 600, Hygienic 600 och Hygienic 6000, och kostar från 4 195 SEK.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

LG kliver in i badrummet

Lås upp med Apple Watch

Ny airfryer från Wilfa

Spela Doom på din gräsklippare

Smartare vitvaror från Samsung

125 Gala Edition-erbjudanden under Mieles jubileumsår

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

AI-sömnförbättring med TipTraQ

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen