Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Segway Cube: Energiförsörjning för hemmet

Segway-Ninebot vill sälja nödaggregat - eller batteribackuper - till ditt hus och din stuga. Och det kan mycket väl finnas en marknad för Segway Cube-serien.

Skrivet av / 2023-12-04 - 17:19
Segway Cube: Energiförsörjning för hemmet

Hushållsbatteri, elgenerator, nödaggregat – kärt barn har många namn. En ny serie från Segway är på väg till våra breddgrader, och Cube-serien består än så länge av två modeller: Segway Cube-1000 med 1 kWt kapacitet och Segway Cube-2000 med, du gissade rätt, 2 kWt kapacitet.

För att sätta det i perspektiv räcker 1000 kWh till en tvätt på 60 grader, en middag i ugnen (liten skillnad mellan en och fyra pizzor), eller för att driva en kyl eller frys i cirka ett dygn.

Foto: Segway-Ninebot

Användningsområden

Om du plötsligt drabbas av ett strömavbrott kan en batteribackup vara till stor hjälp. Det kan t.ex. förhindra att dina dyrbara frysvaror tinar under natten, och ett stort kraftverk kan användas för att utjämna topparna i elpriserna: Ladda den när strömmen är billig, använd den när strömmen är dyr. Båda Segway-batterierna är dessutom portabla, vilket innebär att du kan ta med dig ström överallt dit du inte kan dra en förlängningssladd. Till exempel om du bygger en stuga på en plats där det inte dragits el ännu och behöver ström till dina verktyg. Eller om du ska anordna ett bröllop eller någon annan fest i skogen och vill ha ett kraftfullt ljudsystem men inte har någon ström? Möjligheterna är många.

Accessory power station cubes_Solar Panel_Product picture
Ladda batterierna med solceller. Foto: Segway-Ninebot

Solceller

Segway Cube-1000 och Cube-2000 kan laddas med solceller, och för detta ändamål lanseras Segway Solar Panel SP100 med upp till 100 W effekt och SP200 med 200 W. Det kan lindra oron över din elförbrukning under dagen.

Kan staplas för parallellanslutning

Segway Cube har en modulär, stapelbar batteridesign som gör att du enkelt kan parallellkoppla upp till fem batterimoduler. Var och en av dem har 1 kWh energi, och eftersom de kopplas ihop med induktion behöver du inte bekymra dig om ihopkopplingen.

Läs också Dra ut kontakten– behåll strömmen Om du vill semestra under primitiva förhållanden, men utan att göra avkall på elektroniska bekvämligheter, är en 230-volts powerbank lösningen.

Intelligent styrning

Batterierna har en hög uteffekt med 2200W växelström. Produkten anpassar intelligent strömförsörjningen till anslutna elektriska apparater för att förhindra överbelastning, och stöder enheter med en strömförbrukning på totalt 4400W.

– Under årens lopp har vi använt nästan 20 miljoner batteriaggregat och över 600 miljoner Li-ion-battericeller i flera olika produktkategorier. Vår rika erfarenhet av batterihantering, i kombination med överväldigande positiv feedback från våra användare, har banat väg för vår framgång”, säger Luke Gao, grundare och ordförande för Segway-Ninebot, i ett pressmeddelande.

Segway-Ninebot kommer att vara en direkt konkurrent till EcoFlow och Jackery här hemma.

Segway Power station_Lifestyle picture (6)
Foto: Segway-Ninebot

Segway Cube-1000 og Segway Cube-2000: Priser och tillgänglighet

Båda batterierna kommer att finnas tillgängliga i december. Vi har ännu inte fått några priser, men liknande produkter från Jackery och EcoFlow kostar ca 15.000 kronor för 1 kWh och 25.000 kronor för 2 kWh kapacitet. Vi förväntar oss att Segway kommer att ligga på ungefär samma nivå.

Mer info: segway.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

AI-sömnförbättring med TipTraQ

En smart kattsandlåda

Husqvarna Nera gräsklippare för villan

X30 Ultra är nya toppmodellen från Dreame Technology

Robotgräsklippare till budgetpris

Snabb kombinerad tvätt/tork från LG

Två-i-ett-lampa för inom- och utomhus

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen