Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung lanserar smart robotdammsugare

Jet Bot 90 AI+ är utrustad med en aktiv 3D-stereosensor och Intel AI-lösning.

Av / 2021-07-07 - 07:01
Samsung lanserar smart robotdammsugare

Jet Bot 90 AI+ påstås vara världens första robotdammsugare som har en aktiv 3D-sensor som noggrant skannar ett område för att hitta föremål som annars är svåra att upptäcka. 3D-djupkameran – som motsvarar 256 000 avståndssensorer – kan upptäcka så små hinder som 1 cm. Spårning kan förhindra att dammsugaren fastnar i små hinder under rengöringsprocessen, skriver Samsung i ett pressmeddelande.

Den är också världens första robotdammsugare som är utrustad med en Intel AI-funktion som styr Jet AI-igenkänningen. Den här smart-lösningen gör att roboten kan känna igen olika föremål och möbler, förklarar den koreanska elektronikjätten.

Jet Bot 90 AI+ ska kunna känna igen både barnkläder, ömtåliga vaser, elektriska sladdar och avföring från husdjur …

Samsung Jet Bot 90 AI+
Jet Bot 90 AI har en Clean Station som samlar smuts och hår i en 2,5 liters dammpåse och som bara behöver bytas ut var tredje månad. (Foto: Samsung)

Precis som Ecovacs Deebot T9+ är Samsung Jet Bot 90 AI+ utrustad med LiDAR, som används för att bestämma dess exakta placering i rummet.

Stöder SmartThings

Naturligtvis fungerar Jet Bot 90 AI+ med Samsung SmartThings. Robotdammsugaren kan alltså schemaläggas för att städa i ett eller flera rum med Select & Go-funktionen. Appen kan också användas för att identifiera virtuella no-go-zoner för att förhindra att enheten krockar med fysiska hinder.

Läs också Guide: Apple HomeKit vs. Samsung SmartThings Apple och Samsung har var sitt ekosystem för smarta hem. Här är en översikt.

Dessutom kan användarna fjärrövervaka sina hem med Jet Bot 90 AI+:s Patrol Mode, som använder kameran på fronten för att livestreama video via SmartThings-appen. Patrulleringen innebär att användarna kan övervaka de utrymmen de vill hålla koll på medan de är borta. Det finns också en planeringsfunktion. Den smarta roboten stöder end-to-end-kryptering, så att videoklippen är säkra och kan bara kan ses av godkända användare.

Pris och tillgänglighet: Jet Bot 90 AI+

Jet Bot 90 AI+ släpps i Norden i mitten av juli. Priset är okänt.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Batteridriven traktor från Ryobi

Uppkopplat utbud från Samsung

Miele presenterar fler funktioner i sin app

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare i Sverige

Smartlåset som är inbyggt i dörren

iRobot vidareutvecklar sin mest sålda robotdammsugare

Espresso med en enda svepning

Samsungs nya AI-vitvaror

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen