TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Snart kommer Roomba i5 och Roomba i5+

iRobot utökar sitt sortiment med två nya robotdammsugare i mellanklassen

forfatter
Publicerad 2022-06-24 - 11:08

När Roomba i5 och i5+ kommer på marknaden ska de enligt uppgift ha iRobots nyaste programvara Home Intelligence, som ger dig intelligenta kart-, röst- och appfunktioner. Detta innefattar även barn- och husdjurslås, stör ej och rumsspecifika rengöringspreferenser. Med automatiska programvaruuppdateringar är tanken att din Roomba i5/i5+ ska bli smartare efterhand som den får nya funktioner och funktionaliteter.

Med Imprint Smart Mapping kan du skapa anpassade Smart Maps, vilket betyder att du kan be roboten att dammsuga specifika rum via iRobot Home-appen eller röstassistent. Du kan också få uppskattade rengöringstider och även skapa rengöringsrutiner baserat på när du vill ha det städat. De kommer dock inte stödja Tillgång förbjuden-zoner eller Clean-zoner.

Dammsugaren navigerar i raka linjer tack vare golvsensorer och om den inte lyckas städa klart innan batteriet tar slut åker den tillbaka för att ladda innan den återupptar städningen på samma plats där den avslutade.

Något som iRobot kallar Dual Multi-Surface-gummiborstar och 10x Power-Lifting Suction, ska se till att det inte finns några gömställen för smuts, skräp och djurhår. Här finns även en sidoborste som sägs rengöra längs väggar och i hörnen.

i5 RobotonDockHero (foto: iRobot)

Automatisk tömning med Roomba i5+  

Väljer du Roomba i5+ ska du kunna ignorera dammsugningen helt i flera månader åt gången eftersom robotdammsugaren automatiskt tömmer sin dammbehållare i en specialpåse som enligt uppgift fångar upp 99% av allt pollen och mögel. Dammsugarpåsen kan innehålla smuts och skräp från upp till 60 dagars rengöring.

Stefan Bernard, General Manager för iRobot EMEA, säger: ”Med Roomba i5 och i5+ utökar vi inte bara sortimentet av robotar i mellanklassen, som alla kännetecknas av enastående intelligens, kraftfull rengöringsprestanda och stort värde för pengarna. Vi utökar med två helt nya robotar som, tack vare iRobots Home Intelligence-programvara, erbjuder större personanpassning och kontroll.”

 Robotdammsugarna fungerar med röststyrning såsom Google Assistant, Alexa och även Siri (röstassistent säljs separat).

Pris och tillgänglighet

iRobot Roomba i5 och i5+ finns tillgängliga från och med september 2022. Priset för Roomba i5 sägs bli 4 999 kronor och för Roomba i5+ kommer du få betala 7 999 SEK

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya robotdammsugare i mellanklassen iRobot utökar sitt sortiment med två nya robotdammsugare i mellanklassen
Få in soluppgången i sovrummet Philips Hues sommarnyheter erbjuder morgonsol i sovrummet och ljusa nätter på terrassen.
Halvdum smart-odling ger dig gröna fingrar Click & Grow Smart Garden 9 Pro säljer sig som fullproppad med smart teknik, men i verkligheten är den nästa lika dum som en vanlig balkonglåda.
Kanske den bästa robotdammsugaren Svindyra Roborock S7 MaxV Ultra är den smartaste robotdammsugaren hittills.
Städa med hjälp av laser Jag har sagt det förr, och jag säger det igen – det finns roligare saker än att städa. Men som tur väl är så finns det människor som faktiskt gör sitt yttersta för att göra det hela både enklare och skojigare.
Framtiden är ljus och smart Intelligenta ljuskällor är en av de viktigaste delarna i ett smart hem. Vi har testat smarta lampor från sex olika tillverkare.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend