Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2023: Roborock S8 lanserad

Ny generation med kraftigare dammsugning och bättre moppning.

Av / 2023-01-04 - 17:36
CES 2023: Roborock S8 lanserad

Roborock S8-serien presenteras på CES 2023 i Las Vegas, men kommer inte att börja säljas förrän i maj 2023. Då kan man välja mellan tre modeller, Roborock S8 Pro Ultra, Roborock S8+ och Roborock S8.

Som vanligt är Ultra den mest avancerade, med en ny dockningsstation som tvättar moppen efter användning och har dammtömning, påfyllning och självrengöring. Den har också fått torkning med varmluft, vilket ska förhindra tillväxt av mögel och dålig lukt på moppen och dockningsstationen.

S8 Pro Ultra. Foto Roborock

De tre modellerna i S8-serien har fått ökad sugkraft till 6 000 Pa och en ny dubbel gummiborste som ska göra ett bättre jobb med att städa. Det ska också vara bättre på att samla upp hår från husdjur. Borsten lyfts automatiskt 6 mm när den moppar parketten, och stannar där när robotdammsugaren återvänder till dockningsstationen. Roborock säger att det bör förhindra överföring av bakterier från en plats till en annan.

S8 Pro Ultra i svart sett ovanifrån. Foto Roborock

När dammsugaren rengör mattor lyfts moppen, men vibrerar med en frekvens av 3 000 gånger per min vid moppning av parketten. Roborock kallar tekniken bakom moppningen VibraRise 2.0, som nu byggs upp med två vibrationsdelar, vilket ska ge effektivare moppning och bättre resultat.

S8+ är en utgåva med en enklare dockningsstation. Foto Roborock

Roborock S8-serien har ett förbättrat 3D-system som känner igen och undviker föremål och sladdar och i stället manövrerar runt dem.

Roborock S8 Pro Ultra är versionen med den mest avancerade dockningen med mopptvätt, Roborock S8+ är versionen med en enklare docka, medan Roborock S8 bara levereras med en laddare utan tömning och påfyllning.

Priserna förväntas börja på 700 euro för Roborock S8, när S8-serien kommer i butiker under maj.

Roborock S8. Foto Roborock
Läs också Kanske den bästa robotdammsugaren Svindyra Roborock S7 MaxV Ultra är den smartaste robotdammsugaren hittills.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Vidareutvecklad espressomaskin

Hantera altandörren via Matter

Webers flaggskeppsgrillar blir smarta

Pizzaugn med roterande sten

Dubbla korgar ger fler möjligheter

Rulla till toppen