Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Philips Hue återkallar farliga nätaggregat

Ett flertal utomhusprodukter har ett nätaggregat du bör byta ut.

Av / 2024-03-12 - 11:05
Philips Hue återkallar farliga nätaggregat

Det är inte bara inomhus du kan ha Philips Hues smarta lampor för att får en mysigare stämning. De har även ett omfattande sortiment av spotlights, piedestallampor och ljusslingor. Skillnaden mot inomhusprodukterna är så klart att de måste vara vädertåliga. Men nu har det visat sig att det inte är säkert att alla är det.

Foto: Signify

Redan 2020 stod det klart att deras 40-watts nätaggregat för utomhusbruk inte var helt tätt och kunde skadas av vatten som läckte in. Det kan i så fall innebära fara vid användning. De har därför ett inbytesprogram där du kostnadsfritt kan få ett nytt och helt säkert nätaggregat.

Foto: Signify

Sedan tidigare är Lily och Lily XL spotlights, samt Calla, Calla Large, Econic och Impress piedestallampor drabbade. Men nu är även ”ljusslinga för utomhusbruk 5 m” inkluderad i programmet. Har du en sådan bör du alltså kolla upp om just ditt exemplar har det aktuella nätaggregatet.

Läs också Effektbelysning som får trädgården att se ut som Tivoli Med smarta trädgårdsspotlights byter din trädgård personlighet när det blir mörkt

På Philips Hues supportsida för utbytesprogrammet finns instruktioner om hur du kontrollerar serienummer, samt ett formulär att fylla i om du behöver byta ut ditt nätaggregat. En bra grej att göra inför utomhussäsongen.

Källa: Elsäkerhetsverket

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lovar kaffe med baristakvalitet

Denna nya kinesiska robotdammsugare kommer snart att städa svenska hem

Batteridriven traktor från Ryobi

Uppkopplat utbud från Samsung

Miele presenterar fler funktioner i sin app

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare i Sverige

Smartlåset som är inbyggt i dörren

iRobot vidareutvecklar sin mest sålda robotdammsugare

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen