Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ooni lanserar två nya pizzaugnar

Oavsett om du föredrar el, gas, kol eller ved finns det nu en pizzaugn för dig i Oonis sortiment.

Skrivet av / 2023-03-24 - 18:10
Ooni lanserar två nya pizzaugnar

Den populära pizzaugnstillverkaren Ooni presenterar 2 nya ugnar i sitt sortiment. Dessa inkluderar deras första elektriska modell, Ooni Volt 12.

Ugnen, som redan finns ute, fick vi demonstrerad för oss en solig torsdag i mars. Deras mål har helt klart varit att göra en elektrisk pizzaugn för inomhusbruk som kan matcha de vedeldade varianterna.

Pizza fra Ooni Karu 12G
Att elda med ved är otroligt charmigt, men man måste komma ihåg att vrida sin pizza, eftersom den inte värmer lika jämnt som den elektriska (Foto: Lasse Torp Hansen)

Volt 12 har en uppvärmningstid på 20 minuter, varefter den 450 grader varma ugnen kan förvandla mjuk deg till krispig pizza på 90–120 sekunder. En prestanda som en vanlig hemmaugn inte kommer i närheten av – oavsett hur bra pizzasten man äger. På lanseringsdagen var smaken på Volt 12 helt i nivå med den vedeldade.

Temperaturmåling Ooni Volt 12
Volt 12 levererar temperaturen som gör det möjligt att få den krispiga och luftiga botten du ananrs bara hittar på de bästa pizzeriorna i stan (Foto: Lasse Torp Hansen)

Den elektriska ugnen har fördelen att du kan styra värmeelementet högst upp. Detta är praktiskt om du gillar extra spröda svampar eller grönsaker på din pizza. Ugnen har plats för en 12-tums pizza, som du kan observera genom en 3-lagers borosilikat-glasdörr. Ytan i pulverlackerat kolstål blir varm, men inte så varm att man bränner sig.

Volt 12 väger 17,8 kilo och är konstruerad för att användas både utomhus och inomhus, men mår inte bra av att vara ute hela året.

Den sladdlösa

Den andra nyheten är en mer traditionell utomhus-pizzaugn, kallad Ooni Karu 12G. Skorstenen är inte dekoration och du kan välja att elda den med kol, gas eller trä. Förutom charmen med öppen eld har ugnen en något snabbare tillagningstid, så lite som 60 sekunder. Temperaturen kan nå upp till 500 grader, vilket kan följas på den inbyggda termometern. Design och teknik bygger på större Karu 16G.

Om du föredrar gas ska 12G enligt Ooni använda 36 % mindre jämfört med tidigare Ooni-modeller.

Klassisk pizzaovn fra Ooni
Så här ser en perfekt bakad pizza ut efter bara några minuter. Speciellt surdeg mår bra av lite svarta fläckar (Foto: Lasse Torp Hansen)

Tillsammans med de två nya ugnarna lanseras några extra tillbehör för pizzaälskaren. Om du gör din egen deg kan du nu köpa en uppsättning deglådor av BPA-fri polypropen, som har plats för sex degbollar i varje.

Locket till lådorna säljs separat, vilket beror på att det också fungerar som en multifunktionell skärbräda av FSC-bambu.

Priser och tillgänglighet

Ugnarna kan köpas från 3 mars på tillverkarens webbplats.

Ooni Volt 12: Rek pris: 10 135 kr

Ooni Karu 12G: Rek pris: 4 850 kr

Ooni Pizza Dough Boxes: Rek pris: 569 kr

Ooni Pizza Prep Lock: Rek pris: 450 kr

Lasse Torp Hansen
(f. 1996): Journalist på L&B Home. Lasse har bland annat publicerats i Bil Magasinet, Børsen Pleasure, Brugte Drømmebiler och Filmmagasinet Ekko. Lasse visade sig tyvärr vara en ganska usel akademiker, men å andra sidan väldigt bra på att formulera de universella sanningar som håller honom vaken om nätterna: som att elbilar ofta delar designfilosofi med gaming-utrustning och att filmen ”Erna i krig” har samma handling som ”Hitta Nemo”. Hans främsta besattheter är bilar, kaffe, teknik, design och film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

  • Prova LB+ i 30 dagar
    Bara 49:-

    Förnyas efter 30 dagar, ingen bindningstid.

  • LB+ Total i 12 mån
    Bara 125 kr/mnd

    Du sparar 288 :-

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

High-end luftrenare från Xiaomi

Hanterar städning helt automatiskt i upp till 60 dagar

Tack och adjö Chromecast

Sladdlösa stavmixrar

Ny robotdammsugare från Xiaomi

Batteridrivna produkter i framtiden

Rulla till toppen