TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nya lampor av gamla CD-skivor och fiskenät med 3D-utskriftsteknik

Belysningstillverkaren Signify presenterar, under namnet Philips MyCreation, en kollektion 3D-printade lampor i återvunnet och återvinningsbart material.

forfatter
Publicerad 2022-08-04 - 15:21

Philips MyCreation lanserar 3D-printade lampserier med återvunnet material som gamla fiskenät och CD-skivor. En 3D-printad lampa (exklusive uttag och elektronik) har 75 procent lägre CO2-avtryck än en konventionellt producerad metallampa. Och materialet polykarbonat är 100 % återvinningsbart, lovar Signify i ett pressmeddelande.

Lamp being 3D printed 2
(Foto: Signify)

Den nya 3D-printade kollektionen består av tak- och bordslampor och är enligt Signify formgiven av ”ett internationellt team av designers som söker inspiration från jordens resurser, kulturer och trender”.

3D printed lamp 10 scaled 1 3D printed lamp made from 100� fishnet scaled 1 3D printed lamp 17 3D printed lamp 16 3D printed lamp 15
<
>
(Foto: Signify)

Print on Demand

De 3D-printade lamporna skrivs ut ”On Demand”, det vill säga Signify har inget lager av lampor, utan lampan skrivs ut vid beställning. Det går att beställa en egen 3D-printad lampa på https://se.mycreation.lighting.philips.com/ och få den levererad på cirka två veckor.

Philips Hue

Ljus för alla dina behov

Det finns knappt något användningsområde som Philips Hue inte har utvecklat en ljuskälla för. Produkterna är lite dyrare, men i slutändan vinner de på sin höga kvalitet.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Robotgräsklippare firar Curiositys födelsedag Curiosity Rover har idag varit på Mars i 10 år. Det firas av 100 000 robotgräsklippare.
3D-printade lampor från Signify Belysningstillverkaren Signify presenterar, under namnet Philips MyCreation, en kollektion 3D-printade lampor i återvunnet och återvinningsbart material.
Smart övervakning och webbkameror Toucan Solutions lanseras i Norden med smarta hemprodukter.
Nya robotdammsugare i mellanklassen iRobot utökar sitt sortiment med två nya robotdammsugare i mellanklassen
Få in soluppgången i sovrummet Philips Hues sommarnyheter erbjuder morgonsol i sovrummet och ljusa nätter på terrassen.
Halvdum smart-odling ger dig gröna fingrar Click & Grow Smart Garden 9 Pro säljer sig som fullproppad med smart teknik, men i verkligheten är den nästa lika dum som en vanlig balkonglåda.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend