Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nya lampor av gamla CD-skivor och fiskenät med 3D-utskriftsteknik

Belysningstillverkaren Signify presenterar, under namnet Philips MyCreation, en kollektion 3D-printade lampor i återvunnet och återvinningsbart material.

Av / 2022-08-04 - 15:21
Nya lampor av gamla CD-skivor och fiskenät med 3D-utskriftsteknik

Philips MyCreation lanserar 3D-printade lampserier med återvunnet material som gamla fiskenät och CD-skivor. En 3D-printad lampa (exklusive uttag och elektronik) har 75 procent lägre CO2-avtryck än en konventionellt producerad metallampa. Och materialet polykarbonat är 100 % återvinningsbart, lovar Signify i ett pressmeddelande.

Lamp being 3D printed 2
(Foto: Signify)

Den nya 3D-printade kollektionen består av tak- och bordslampor och är enligt Signify formgiven av ”ett internationellt team av designers som söker inspiration från jordens resurser, kulturer och trender”.

3D printed lamp 10 scaled 1 3D printed lamp made from 100� fishnet scaled 1 3D printed lamp 17 3D printed lamp 16 3D printed lamp 15
<
>
(Foto: Signify)

Print on Demand

De 3D-printade lamporna skrivs ut ”On Demand”, det vill säga Signify har inget lager av lampor, utan lampan skrivs ut vid beställning. Det går att beställa en egen 3D-printad lampa på https://se.mycreation.lighting.philips.com/ och få den levererad på cirka två veckor.

Philips Hue

Ljus för alla dina behov

Det finns knappt något användningsområde som Philips Hue inte har utvecklat en ljuskälla för. Produkterna är lite dyrare, men i slutändan vinner de på sin höga kvalitet.

Läs hela testet
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna nya kinesiska robotdammsugare kommer snart att städa svenska hem

Batteridriven traktor från Ryobi

Uppkopplat utbud från Samsung

Miele presenterar fler funktioner i sin app

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare i Sverige

Smartlåset som är inbyggt i dörren

iRobot vidareutvecklar sin mest sålda robotdammsugare

Espresso med en enda svepning

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen