Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Garmin Index BPM smart blodtrycksmätare

Första modellen från Garmin är en smidig överarmsmodell med inbyggd skärm.

Av / 2024-02-29 - 13:06
Garmin Index BPM smart blodtrycksmätare

Garmin är nog mest kända för sina fordonsnavigatorer, men har även ett omfattande program av allt från cykeldatorer till träningsklockor och andra fitnessprodukter. Nu tar de steget över till rena hälsoprodukter.

Foto: Garmin

De lanserar nämligen Garmin Index BPM som är en blodtrycksmätare för överarmsbruk, den mest precisa typen. Till skillnad från traditionella mätare som förbinder manschetten med apparaten via en slang, sitter här apparaten och skärmen direkt på manschetten.

Garmin är ett välkänt namn inom hälso- och fitnessbranschen och vi är glada över att kunna introducera Index BPM som ytterligare ett verktyg som hjälper dig att ha full kontroll på din hälsa. Då du använder Index BPM som en del av Garmins större ekosystem kan all din hälso- och träningsdata samlas i Garmin Connect och på så vis ge dig en mer komplett översikt över din hälsa i en och samma app, säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin.

Till skillnad från de flesta andra mätarna på marknaden synkroniserar den data via Wifi i stället för Bluetooth, vilket innebär att man inte måste ha mobilen i närheten när man tar blodtrycket.

Läs också Teknikprylarna som räddade mitt liv Smarta klockor och andra hälsomätare är inte bara till för att kolla din puls och hur många steg du tagit. De kan faktiskt upptäcka sjukdomar så att du kan få en diagnos i tid.

I appen kan man sedan se mäthistorik, trender och annan hälsostatistik, få påminnelser om att ta blodtrycket, och få vecko-, månads- eller årsrapporter. De kan även delas med din läkare som PDF.

Foto: Garmin

Där de flesta konkurrenter bara kan hålla reda på 2 användare kan man här vara 16 användare på en mätare och alla kan synka data till sina egna Garmin-konton. Storleken på manschetten passar armar med 22–42 centimeters omkrets.

Pris och tillgänglighet

Garmin Index BPM finns tillgänglig nu på Garmins sajt för 2 149 kronor.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Ljud & Bild
Rulla till toppen