Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

FrazyBot är en robotbaserad dryckesmaskin för hemmet

Med hjälp av FrazyBot ska det bli möjligt att med en enda knapptryckning göra skräddarsydda specialdrycker - allt från kaffe till cocktails - i hemmet.

Av / 2023-12-15 - 09:00
FrazyBot är en robotbaserad dryckesmaskin för hemmet

Frazy är ett amerikanskt startup-företag som fokuserar på skräddarsydda kafé- och bardrycker för hemmet, och på CES 2024 (som går av stapeln 9-12 januari i Las Vegas) kommer de visa upp sin robotiserade dryckesmaskin FrazyBot för första gången.

FrazyBot är, enligt företaget, världens första robotbaserade dryckesmaskin som gör drycker av bartender- och baristakvalitet hemma, med en knapptryckning.

FrazyBot är modulär och levereras med en basmodul som har en touchdisplay och vattenbehållare, sedan erbjuds ett antal drinkmoduler – var och en speciellt designad för kaffe, te, cocktails eller mocktails. Användare klickar fast drinkmodulen i basmodulen och sätter i ingredienslådan. Egen mjölk och/eller alkohol kan användas.

Dryckerna beställs via hemsidan

Kunder kan beställa exakt den dryck de vill ha från Frazys hemsida, med alla detaljer i beaktande, oavsett om det är en röd sammetslatte med en extra klick espresso och havremjölk eller en jordgubbsmargarita med en hint av lavendelsirap, förklarar företaget, och berättar att de färska ingredienserna förpackas i en liten, lufttät låda och skickas till kunden.

Engångslådan sätts in i maskinen tillsammans med vatten eller vald alkohol (beroende på typ av dryck), och med ett tryck på displayen skapas drycken som i ett café eller en bar — inklusive malning av bönorna, skumning av mjölken, saltning av kanten, latte art som hjärtan eller kola droppad ovanpå den vispade grädden.

Ingen annan maskin på marknaden kan leverera denna typ av precision och professionell presentation, meddelar Frazy, och berättar att efteråt rengör maskinen sig själv och gör sig av med skräp i engångslådan.

Hemenheter har länge lovat att leverera kafé- och barkvalitet på ett enkelt sätt, men ingenting har kommit i närheten – förrän nu. Andra dryckesmaskiner för hemmet är svårhanterliga, dryckesspecifika, kräver vanligtvis att användarna blandar en lång lista med ingredienser manuellt och är ofta svåra att rengöra. Vår proprietära robotteknologi levererar den mest autentiska upplevelsen och skapar användarnas favoritdrycker hemma av färska ingredienser med ett enkelt tryck på en knapp. FrazyBot är den första maskinen som förbereder din favoritdryck från början till slut och levererar allt du vill ha in i minsta detalj, precis som det beställdes”, säger Frazys vd och grundare Balaji Krishnan.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Powerbanks exploderar

Värsting-robot-dammsugare från Roomba

Roborock släpper nya skaftdammsugare

Äger du den här powerbanken från IKEA?

Roborock Qrevo S rengör sig själv

Lättinstallerat smart lås från Aqara

Autentisk pizza på mindre utrymme

Bertazzoni patenterar Air-Tec

Smarta husdjursprodukter från Philips

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Rulla till toppen