Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Energibesparande WiZ smartlampor och utomhuslampor

Skrivet av / 2023-11-26 - 21:29
Energibesparande WiZ smartlampor och utomhuslampor

Signify lanserar två nya smarta WiZ-lampor: En smart glödlampa med energicertifiering A, som använder 40 procent mindre ström, och en WiZ utomhuslampa med kamera, som passar i din trädgård eller innergård samtidigt som den lyser upp utomhusområden i önskad färg.

wiz smartlys ultra efficient
Foto: Signify / WiZ

Smart WiZ-lampa i energiklass A

Den nya WiZ-lampan, som helt enkelt kallas Ultra-Efficient Smart-Bulb, har energiklass A och är därmed 40 procent mer ekonomisk än andra LED-lampor. Den genomsnittliga livslängden uppges vara 50 000 timmar, vilket innebär nästan 50 år med tre timmars användning per dag. Det låter som en bra investering, om du frågar oss!

Den avbildade glödlampan har en ljusstyrka på 903 lumen. Vilket är ganska standard för normalt ljusstarka glödlampor, och ungefär dubbelt så mycket som typiska dekorativa glödlampor avger. Med en effektivitet på 210 lumen per watt drar glödlampan bara 4,3 watt vid maximal ljusstyrka.

wiz smartlys ultra efficient
Foto: Signify / WiZ

Smart styrning

Även om WiZ Ultra-efficient smartlampa använder mycket mindre ström än andra LED-lampor, har den fortfarande samma styrningsmöjligheter som andra WiZ-produkter. Styr den med WiZ-appen eller din favorit-röstassistent. Ljusintensitet och vitbalans kan justeras från varmvitt till kallvitt, men du hittar inget RGB-ljus här.

Glödlampan har en inbyggd rörelsesensor och kan automatiskt tändas när en person kommer in i rummet och släckas när de lämnar det.

wiz smart outdoor light + camera
Foto: Signify / WiZ

Utomhuslampa och kamera i ett

Från ekonomiskt till något mer spännande: En ny WiZ utomhuslampa med inbyggd kamera. Denna nya smarta produkt är lämplig för utomhusbruk och är IP44-certifierad. Det innebär att den är motståndskraftig mot smuts, snö och regn. Den inbyggda kameran har även ett nattläge och reagerar på misstänkta rörelser och ljud, och skickar automatiskt en varning till den parkopplade WiZ-appen om något upptäcks.

Du får tillgång till video i realtid, och om du ser några objudna gäster kan du skrämma bort dem med intercom-funktionen. Naturligtvis kan du också använda detta för att be brevbäraren att lämna ditt paket vid dörren om du inte är hemma.

Läs också För den lekfulle och kreative Rejäla spotlights med oändliga möjligheter

Ljuset kan också ställas in så att det tänds när kameran upptäcker en misstänkt situation.

Förutom att vara en säkerhetsanordning kan lampan skapa en önskad utomhusatmosfär med många nyanser av vitt och färg.

WiZ-Smart-Outdoor-Light-With-Camera (2)
Foto: Signify / WiZ

Matter

WiZ utomhuslampa med kamera och WiZ ultraeffektiv glödlampa stöder smarta hem-standarden Matter, som gör det möjligt för smarta produkter från olika tillverkare att fungera tillsammans. Signify utlovar en mycket enkel integration med Matter, det är bara att skanna QR-koden på insidan av förpackningen.

WiZ Ultra-efficient och utomhuslampa med kamera: Pris och tillgänglighet

Båda lamporna kommer att lanseras i början av december. Ultra-efficient kostar 220 kronor, medan utomhuslampan med kamera kostar 950 kronor:

Mer info: wizconnected.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spela Doom på din gräsklippare

Smartare vitvaror från Samsung

125 Gala Edition-erbjudanden under Mieles jubileumsår

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

AI-sömnförbättring med TipTraQ

En smart kattsandlåda

Husqvarna Nera gräsklippare för villan

X30 Ultra är nya toppmodellen från Dreame Technology

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen