Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Electrolux kraftfullaste dammsugare någonsin

Electrolux nya dammsugare 800 Bagged Cleaner anges ha den bästa rengöringsprestandan i sin kategori samt banbrytande munstycke och flera nydanande funktioner.

Av / 2024-03-19 - 10:00
Electrolux kraftfullaste dammsugare någonsin

När Electrolux lanserade sin första dammsugare, LUX (Model I), år 1912 var det den första med motor, den lättaste och den dittills billigaste. Revolutionen inom dammsugarkategorin kom 1921 när Electrolux lanserade den betydligt mer konsumentvänliga och ikoniska ”Limpan”, Modell V.

Nya 800 Bagged Cleaner har en toppklassad rengöringsprestanda och ett banbrytande munstycke som är framtaget utifrån utmaningen att skräp kan tendera att skjutas framåt, istället för att sugas upp, meddelar Electrolux, och berättar att munstycket utrustats med en teknik där en liten borst i bakkant, och ingen i framkant, gör att smuts och små partiklar lättare sugs in – och för att öka användbarheten har munstycket utrustats med sensorer som känner av underlaget och automatiskt anpassar borsten efter golvytan, vilket gör det enkelt att förflytta sig mellan olika underlag.

Vi är stolta över Electrolux 800 Bagged Cleaner vars funktioner gör skillnad inom en produktkategori som ofta betraktas som lågintresse, med till synes generiska produkter. Electrolux 800 Bagged Cleaner möter konsumenters krav på prestanda, effektivitet och enkelhet och är otroligt smidig och trevlig att använda”, säger Mikael Törnkvist, produktutbildare på Electrolux.

800 Bagged Cleaner är tillverkad av nästan hälften (48%) återvunnen plast och har en design som ska återspegla framtidens uttryck för premium och hållbarhet, anger Electrolux. Den är försedd med display med fjärrkontroll på handtaget, och LED-belysning i munstyckets framkant som lyser upp golvytan. Dammsugaren har energiklass A och ljudnivån är 69 dB(A).

800 Bagged Cleaner kommer förmodligen inte att bli lika banbrytande som den legendariska Limpan-modellen, men den representerar något nytt i en produktkategori som saknat stora framsteg de senaste åren. Vi är stolta över att ett nordiskt företag bidrar till att tänja på gränserna ännu en gång, säger Leif Eliassen Neksum, training manager på Electrolux Norge.

Electrolux-ModelV Electrolux-800BaggedCleaner_walnut-beige
<
>
Electrolux 800 Bagged Cleaner 2024. Foto: Electrolux

Pris och tillgänglighet

Electrolux 800 Bagged Cleaner är tillgänglig nu i de fem dova färgerna Urban Grey, Denim Blue, Denim Light Blue, Walnut Beige och White Shell. Priset är cirka 4 000 SEK.

Läs också Electrolux skaftdammsugare av återvunnet material Electrolux meddelar att de utvecklat en skaftdammsugare gjord av upp till 44 % återvunnet material, Ultimate700.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se hur du städar

Säkerhetslösning från Yale

Nya robotar från Ecovacs tar hand om fönster och trädgård

Matberedare med ikoner istället för vred

Dreame lanserar sin första robotgräsklippare i Sverige

Smartlåset som är inbyggt i dörren

iRobot vidareutvecklar sin mest sålda robotdammsugare

Espresso med en enda svepning

Samsungs nya AI-vitvaror

Två nya, exklusiva kolsyremaskiner

Sensorer och inbyggd våg förenklar bakningen

Billigare Arlo-övervakningskameror

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen