Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Automatiserat allt-i-ett hembryggerisystem

Ölbryggningsapparater har funnits ett tag, men enligt företaget själva är iGulu F1 den första i sitt slag – uppkopplad, smart och mångsidig.

Av / 2024-05-22 - 12:19
Automatiserat allt-i-ett hembryggerisystem

Företaget iGulu grundades 2015, av David Zhang, med visionen att förenkla hembryggning och samtidigt säkerställa kvalitet och smak. Målsättningen har varit att designa ett smart och elegant system som guidar nybörjare genom varje steg, samtidigt som det ger skickliga bryggare en värld av möjligheter.

Crowdfunding-målet på 100 000 dollar (på Kickstarter och Indiegogo) överträffades med råga då iGulu fick in mer än tio gånger så mycket pengar, som användes till att i steg ett lansera produkter för kommersiell bryggeriutrustning i mindre skala för exempelvis restauranger.

Steg två var att utveckla en produkt för hemmet, och i slutet av förra året påbörjades produktionen av iGulu F1 – som bland annat visats upp på CES 2024 och diverse ölmässor. Nu har produkten levererats till de som stöttat den via crowdfunding, och erbjuds för alla pryltokiga ölälskare.

Bryggstegen

Med iGulu F1 brygger man öl (alternativt vin, cider eller kombucha) i tre steg:

1. Mix: Tillsätt ingredienserna med filtrerat vatten i jäsningstanken.
2. Brew: Skanna RFID, eller välj brygginställningar i menyn, och tryck på Brew.
3. Pour: Efter en dryg vecka – beroende på vad som bryggs – är drycken klar att avnjutas.

Man har möjlighet att använda iGulus färdiga bryggsatser (Pale Ale, Bavarian Wheat och Amber Lager erbjuds idag och Stout lanseras inom kort) men kan också mot en avgift aktivera Master Mode via iGulu-appen för att brygga helt fritt med egna recept och ingredienser.

Genom att kombinera min passion för kodning med en kärlek till ölbryggning lever jag nu min dröm på iGulu. Med ett talangfullt team vid min sida är vi på en otrolig resa för att göra hembryggning enkel och tillgänglig för alla”, säger David Zhang, grundare av iGulu.

Den uppkopplade ölbryggaren iGulu F1 är nu tillgänglig för alla. Foto: iGulu

Tekniken

F1 kombinerar ett intelligent jäsningssystem (mjukvara och hårdvara i kombination med sensorer för konstant övervakning av temperatur och tryck) med snabbkylningsteknologi (en kompressor möjliggör temperatur från 2˚C till 30˚C samt möjlighet att tillsätta C02 för att skapa öl som anges förbli färskt upp till två veckor efter första avsmakningen).

Produkten har måtten 34 x 37 x 52 cm (B x D x H) och väger 11,3 kg (exklusive jäsningstanken, som rymmer 5 liter medan max bryggkapacitet är 3,8 liter – 1 gallon).

Igulu-HomeBrewer_F1_white Igulu-HomeBrewer_F1_black Igulu-HomeBrewer_F1_green
<
>
iGulu F1 finns idag i vitt, och inom kort kommer den även i svart och grönt. Foto: iGulu.

Pris och tillgänglighet

Den uppkopplade hembryggningsapparaten iGulu F1 är tillgänglig nu i vitt utförande (den kommer i svart och grönt inom kort) via igulu.com och priset är 699 dollar plus 50 dollar i frakt till Sverige, medan bryggsatserna kostar från 16 dollar per styck (beroende på variant och antal man köper) vilket motsvarar cirka 8 600 kronor för maskinen inklusive frakt och från 185 kronor för en bryggsats.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Vidareutvecklad espressomaskin

Hantera altandörren via Matter

Webers flaggskeppsgrillar blir smarta

Pizzaugn med roterande sten

Dubbla korgar ger fler möjligheter

Rulla till toppen