Bil & Elfordon Datorer Fitness Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Amazons röstkontroll kommer till Sonoshögtalare

Under våren utökas Sonos smarta högtalare med Amazons röstassistent Alexa

Skrivet av / 2023-02-04 - 09:00
Amazons röstkontroll kommer till Sonoshögtalare

Det var ett utdraget projekt för Sonos att få igång röstkontroll i sina högtalare, mycket för att de hade ambitionen att stöda flera röstassistenter samtidigt. När det väl kom 2017 så var det faktiskt Alexa som var först ut, men det stöddes ju inte i Skandinavien. Så vi fick vänta tills de fick fart på Google Assistant. Nu, bara 6 år senare, kommer 27 nya länder att få tillgång till Amazons röstassistent varav Sverige är ett.

Läs också Sonos får röststyrning Sonos One är smarthögtalaren som inte är låst till en enda röstassistent

”Vi har sett hur mycket kunderna uppskattar att kunna använda Alexas populära och välkända röstkommandon på sina Sonoshögtalare för att bland annat streama sin favoritmusik och styra andra enheter i sitt hem. Vi är jätteglada att ge fler lyssnare runt om i världen tillgång till Alexa.” säger Joe van Zyl, Senior Director, Product Management.

Genom röststyrningen kan man exempelvis sätta i gång musik; ”Alexa, play jazz music”, lägga till aktiviteter i kalendern eller tända lamporna i ett rum. Så länge man inte pratar svenska, för Alexa har fortfarande inte lärt sig annat än engelska, franska, tyska, italienska och spanska.

I USA finns även Sonos egna röstassistent (Foto: Sonos)

Den internationella versionen av Alexa fungerar med Amazon Music, Spotify och TuneIn för strömmad musik och med Amazon Prime Video och Netflix för strömmad film. De högtalare som kommer få uppdateringen är Sonos Roam, Move, Arc, Beam, Five och One.

Sonos One

En smartare Sonos

En vacker dag ska Sonos One ge oss både Google Assistant och Amazon Alexa i en och samma smarthögtalare. Men Google låter vänta på sig.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen