Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Vad kan vi förvänta oss av kvällens Apple-lansering?

Nedräkningen har börjat. I kväl klockan 19 kommer Apple med all sannolikhet att lansera en ny iPhone 14-serie. Och vad mer?

Av / 2022-09-06 - 17:16
Vad kan vi förvänta oss av kvällens Apple-lansering?

På onsdag klockan 19 intar Apples vd Tim Cook scenen i Cupertino för att presentera höstens nya produkter. Inför lanseringen har ryktena surrat som alltid, och även om vi inte vet säkert förrän i morgon klockan 20, när presentationen är klar, får du här våra bästa uppskattningar av vad vi har att vänta från världens största elektronikföretag.

iphone 14 molds

iPhone 14

Vi förväntar oss att Apple, som förra året och förrförra året, lanserar fyra nya iPhone-modeller. iPhone 14 (med 6,1-tums skärm), iPhone 14 Max (6,7 tum) iPhone 14 Pro (6,1 tum) och iPhone 14 Pro Max (6,7 tum).

Däremot blir det förmodligen ett farväl till mini-serien, som vi har sett i två versioner, iPhone 12 mini och iPhone 13 mini.

IPhone 14 och 14 Max kommer enligt ryktena att få samma A15-processor som iPhone 13 har idag. De nya mobilerna kommer dock att ha mer minne än förra årets modeller (6 GB RAM mot 4 GB RAM).

Läs också Så blir iOS 16 Det är ett nytt operativsystem på väg för din iPhone. Förvänta dig inga revolutioner, men massor av nya funktioner.

Pro-serien har i gengäld en ny Apple A16-processor samt 6 GB RAM. Köpare av Pro-modellerna kommer också att kunna glädja sig över att den irriterande utskärningen (notch) högst upp på skärmen som rymmer den främre kameran och sensorerna som aktiverar FaceID försvinner. I stället förväntar vi oss att iPhone 14 Pro och 14 Pro Max kommer med ett litet utstansat hål för kamera och sensorer, precis som många Android-mobiler har.

Enligt rykten kommer den nya Pro-serien också att vara utrustad med en så kallad Pro Motion-skärm, vilket är Apples namn för den typ av OLED-skärm som har dynamisk uppdateringsfrekvens på mellan 1 Hz och 120 Hz, en teknik vi bland annat känner till från OnePlus 10 Pro.

På kamerafronten kommer det nyheter till hela iPhone 14-serien. Således ryktas det att de vanliga iPhone 14-modellerna kommer att uppgraderas med 13 Pro-modellernas 13 mm ultravidvinkel-objektiv med bländare f/1.8.

Selfiekameran är förbättrad på alla iPhone 14-modeller. Den nya kameran levereras har en större f/1.9-bländare och autofokus, vilket bland annat bör förbättra bildkvaliteten under videosamtal.

Sist men inte minst förväntar vi oss att iPhone 14 Pro-modellerna ska vara utrustade med ett helt nytt 48MP Sony-producerat vidvinkelobjektiv med pixelbinning. Bland annat kommer det att vara möjligt att filma video i 8K-upplösning.

iphone 14 lineup cases

Andra rykten är att åtminstone iPhone 14 Pro-modellerna kommer helt utan utrymme för fysiska SIM-kort. I stället satsar Apple enligt uppgift hundra procent på eSIM. Dessutom ska alla modeller stödja Wi-Fi6E.

Apple Watch Series 8

Av allt att döma kommer vi också att se en uppföljare till Apple Watch Series 7.

Den nya Apple Watch Series 8 ryktas komma i två versioner, en stor (47 mm) och robust Pro-version med plattare skärm riktad till extrema idrottare samt en vanlig 45 mm-version.

Läs också Apple Watch blir bättre på träning och hälsa Snart kan du uppdatera din Apple Watch och få bättre funktionalitet.

Båda klockorna ska levereras med Apples senaste S8-chip, medan Pro-utgåvan enligt uppgift kommer att ha ett så kallat Low Power Mode, vilket förlänger batteriets livslängd.

Häng med!

Ljud & Bild sitter bänkade i kväll och följer lanseringen. Senare kan du läsa våra artiklar om de nya Apple-produkterna, men du har också själv möjlighet att se presentationen här.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Huaweis efterträdare återvänder

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Rulla till toppen