Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung lägger ner Galaxy Note

Det kommer inga fler mobiler i den populära Galaxy Note-serien, den läggs ner helt för att ge plats åt Samsungs hopfällbara modeller.

Av / 2021-12-01 - 08:41
Samsung lägger ner Galaxy Note

Redan förra året spreds ryktena som en löpeld – alldeles efter Samsung lanserade de senaste modellerna i den populära Note-serien, Galaxy Note 20 och Galaxy Note 20 Ultra. Det kom inte heller någon ny Galaxy Note-modell i år.

Och nu är det alltså slut. Samsung lägger ner hela Galaxy Note-serien. Det kommer inga fler Note-mobiler och de befintliga modellerna försvinner från butikshyllorna. Det rapporterar det sydkoreanska affärsmediet ET News.

Läs också Vikbara mobiler är framtiden … eller? Galaxy Z Fold 3 är Samsungs bästa vikmobil hittills. Men är du säker på att en hopfällbar mobil är något för dig?

I stället tänker Samsung satsa på de vikbara mobilerna i Galaxy Z-serien, samt naturligtvis den absoluta flaggskeppsserien Galaxy S – och som användare av den senaste hopfällbara Galaxy Z Fold 3 vet så stöder den modellen S-Pen och har redan tagit över några av de viktigaste funktionerna från Note-serien. Detsamma gäller i viss mån för Samsung Galaxy S21 Ultra.

Läs också Monstermobilens efterträdare är en fullträff Samsung Galaxy S21 Ultra är mobilmarknadens häftigaste monstermobil och gör upp med synderna från det förflutna.

Detta kommer i ännu högre grad att gälla den nya Galaxy S22-serien, som är på ingång och förväntas bli lanserad i februari nästa år.

ET News skriver åtminstone att Samsung specifikt kommer att marknadsföra den kommande Galaxy S22 Ultra som en Note-efterträdare och att den mobilen kommer att ta över flera av de specifika Note-funktionerna, inklusive integrerad S-Pen och en mer Note-liknande design.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen