TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Samsung lägger ner Galaxy Note

Det kommer inga fler mobiler i den populära Galaxy Note-serien, den läggs ner helt för att ge plats åt Samsungs hopfällbara modeller.

forfatter
Publicerad 2021-12-01 - 08:41

Redan förra året spreds ryktena som en löpeld – alldeles efter Samsung lanserade de senaste modellerna i den populära Note-serien, Galaxy Note 20 och Galaxy Note 20 Ultra. Det kom inte heller någon ny Galaxy Note-modell i år.

Och nu är det alltså slut. Samsung lägger ner hela Galaxy Note-serien. Det kommer inga fler Note-mobiler och de befintliga modellerna försvinner från butikshyllorna. Det rapporterar det sydkoreanska affärsmediet ET News.

Läs också Vikbara mobiler är framtiden … eller? Galaxy Z Fold 3 är Samsungs bästa vikmobil hittills. Men är du säker på att en hopfällbar mobil är något för dig?
Samsung Galaxy Z Fold 3

I stället tänker Samsung satsa på de vikbara mobilerna i Galaxy Z-serien, samt naturligtvis den absoluta flaggskeppsserien Galaxy S – och som användare av den senaste hopfällbara Galaxy Z Fold 3 vet så stöder den modellen S-Pen och har redan tagit över några av de viktigaste funktionerna från Note-serien. Detsamma gäller i viss mån för Samsung Galaxy S21 Ultra.

Läs också Monstermobilens efterträdare är en fullträff Samsung Galaxy S21 Ultra är mobilmarknadens häftigaste monstermobil och gör upp med synderna från det förflutna.
Samsung Galaxy S21 Ultra

Detta kommer i ännu högre grad att gälla den nya Galaxy S22-serien, som är på ingång och förväntas bli lanserad i februari nästa år.

ET News skriver åtminstone att Samsung specifikt kommer att marknadsföra den kommande Galaxy S22 Ultra som en Note-efterträdare och att den mobilen kommer att ta över flera av de specifika Note-funktionerna, inklusive integrerad S-Pen och en mer Note-liknande design.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Både analogt och smart Med nya klockan vivomove Trend blandas analog stil med smarta funktioner
Test av Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi hade gärna velat ha ett färdigt test av den senaste Samsung-toppmobilen till dig. Men Samsung sa nej. Och den koreanska elektronikjätten är långt ifrån den enda elektroniktillverkaren som lider av tvångssyndrom.
Alla nya Samsung Galaxy S23-modeller har Snapdragon Samsung lanserar tre nya mobiler med toppspecifikationer. Telefonerna finns att köpa redan idag.
lbpluss
Når nästan ända fram En riktigt bra träningsklocka som har allt. Inklusive katastrofal batteritid och hög prislapp.
OnePlus bekräftar överraskande iPad-konkurrent OnePlus Pad kommer lanseras den 7 februari
Följ Ljud & Bild