Rykte: Samsung tar livet av Galaxy Note

Enligt flera källor har Samsung inga planer på en Galaxy Note 21. Note-serien ska ersättas av Galaxy Z Fold 3.
Annons
Annons
forfatter

Samsung skapade en helt ny kategori av smartphones när det koreanska företaget 2011 lanserade den första Galaxy Note med en 5,3-tums skärm. På den tiden var det en helt galen skärmstorlek, men telefonen blev snabbt extremt populär, inte minst på grund av den medföljande pennan som gav Galaxy Note en hel del produktivitetsfunktioner som andra mobiler saknade.

I år fick vi Samsung Galaxy Note 20 och Galaxy Note 20 Ultra, men med undantag för ganska små designförändringar och kamerajusteringar, liknade de senaste Note-mobilerna Galaxy S20-serien ganska så mycket.

För bara en vecka sedan kunde vi avslöja praktiskt taget alla specifikationer för Samsungs kommande Galaxy S21-serie, bland annat att toppmodellen Galaxy S21 Ultra kommer att stödja Samsungs S Pen, som annars har reserverats för Galaxy Note-mobiler.

Det är inte utan att man börjar undra om Galaxy Note-serien har något existensberättigande alls?

Annons

Om vi ska tro SamMobile är det precis den slutsats Samsung själva har kommit fram till. Tekniksajten citerar idag koreanska Aju News som rapporterar att Samsung är klara med utvecklingen av Galaxy Z Fold 3 – efterföljaren till Galaxy Z Fold 2. Den vikbara mobilen kommer att lanseras i juni 2021 – med stöd för S Pen. Och enligt den koreanska källan kommer Galaxy Z Fold-serien med S Pen helt enkelt ersätta Galaxy Note-serien, som därmed kommer att fasas ut.

Samsung Galaxy Z Fold 3 kommer enligt Aju News att levereras med en förstärkt version av det så kallade Ultra Thin Glass som utgjorde skärmen på Galaxy Z Fold 2. UTG är ett slags glaslegering med ett tunt lager av plast som ett skyddande lager och flexibelt glas under. Aju News skriver att den kommande Galaxy Z Fold-modellen kommer att ha en tjockare och mer robust version av UTG-skärmen som stöder S Pen, men samtidigt förhindrar repor i glaset.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Två nya mobiler med fokus på kameran.
Sony har i dag lanserat det senaste tillskottet i Xperia 10-serien. Den nya modellen är den första i serien som har 5G.
Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Touch ID, bättre ljud, fler färger och 4,5K-skärm.
475 kilometers räckvidd och ”kantig” komfort med plats för sju personer.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
Inget fastfasbatteri, men ändå en viktig modell.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.
Tack vare den största uppdateringen av Google Earth på många år är det nu möjligt att se miljontals satellitbilder från bl.a. NASA och Timelapse. Det visar årtionden av markanta förändringar i världen.
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.