Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Rykte: Samsung tar livet av Galaxy Note

Enligt flera källor har Samsung inga planer på en Galaxy Note 21. Note-serien ska ersättas av Galaxy Z Fold 3.

Av / 2020-11-24 - 17:04
Rykte: Samsung tar livet av Galaxy Note

Samsung skapade en helt ny kategori av smartphones när det koreanska företaget 2011 lanserade den första Galaxy Note med en 5,3-tums skärm. På den tiden var det en helt galen skärmstorlek, men telefonen blev snabbt extremt populär, inte minst på grund av den medföljande pennan som gav Galaxy Note en hel del produktivitetsfunktioner som andra mobiler saknade.

I år fick vi Samsung Galaxy Note 20 och Galaxy Note 20 Ultra, men med undantag för ganska små designförändringar och kamerajusteringar, liknade de senaste Note-mobilerna Galaxy S20-serien ganska så mycket.

För bara en vecka sedan kunde vi avslöja praktiskt taget alla specifikationer för Samsungs kommande Galaxy S21-serie, bland annat att toppmodellen Galaxy S21 Ultra kommer att stödja Samsungs S Pen, som annars har reserverats för Galaxy Note-mobiler.

Det är inte utan att man börjar undra om Galaxy Note-serien har något existensberättigande alls?

Om vi ska tro SamMobile är det precis den slutsats Samsung själva har kommit fram till. Tekniksajten citerar idag koreanska Aju News som rapporterar att Samsung är klara med utvecklingen av Galaxy Z Fold 3 – efterföljaren till Galaxy Z Fold 2. Den vikbara mobilen kommer att lanseras i juni 2021 – med stöd för S Pen. Och enligt den koreanska källan kommer Galaxy Z Fold-serien med S Pen helt enkelt ersätta Galaxy Note-serien, som därmed kommer att fasas ut.

Samsung Galaxy Z Fold 3 kommer enligt Aju News att levereras med en förstärkt version av det så kallade Ultra Thin Glass som utgjorde skärmen på Galaxy Z Fold 2. UTG är ett slags glaslegering med ett tunt lager av plast som ett skyddande lager och flexibelt glas under. Aju News skriver att den kommande Galaxy Z Fold-modellen kommer att ha en tjockare och mer robust version av UTG-skärmen som stöder S Pen, men samtidigt förhindrar repor i glaset.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Ljud & Bild
Rulla till toppen