TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Samsung Galaxy S23 levereras uteslutande med Snapdragon

Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.

forfatter
Publicerad 2022-07-28 - 18:38

Samsung har under många år producerat två olika versioner av toppmodellerna i företagets Galaxy S-serie. Modellerna som såldes i USA och Asien var utrustade med Snapdragon-processorer från kretstillverkaren Qualcomm, medan mobilerna i de europeiska butikerna vanligtvis var utrustade med Samsungs egna så kallade Exynos-processorer.

Således producerades cirka 30 % av enheterna i årets Galaxy S22-serie med Exynos 2200-chips, medan 70 % hade en Snapdragon 8 Gen 1-processor under skärmen.

Och det var många europeiska Samsung-användare som var upprörda över, för mobiler med Snapdragon 8 Gen 1, till exempel OnePlus 10 Pro eller Xiaomi 12 Pro, springer i cirklar runt Samsung-mobiler med Exynos 2200 när det gäller råprestanda. Vilket vårt test av Samsung Galaxy S22+ också påpekade.

Därför kommer det knappast fällas några europeiska tårar över tillkännagivandet Cristiano Amon, VD för Qualcomm, just kommit med i ett möte med ett antal analytiker i samband med offentliggörandet av Qualcomms senaste kvartalsrapport.

Läs också Den hemliga Galaxyn är tillbaka Det bästa valet om du vill ha en äkta Galaxy S-mobil.
Samsung Galaxy S22+ 5G

Där bekräftade han nämligen ett nytt avtal mellan de två företagen som innebär att telefonerna i den kommande Galaxy S23-serien uteslutande kommer att baseras på processorer från Qualcomm. Dessutom berättade han att Samsung i framtiden kommer att använda Qualcomm-kretsar i långt fler produkter än tidigare, inklusive i datorer, surfplattor och andra produkttyper. Han betonade att det nya avtalet gäller på global nivå.

Som svar på en analytikers fråga om fler detaljer i avtalet tillade Amon:

Sättet du ska betrakta det på är att Snapdragon kommer att driva deras Galaxy-produktlinje, deras Galaxy-flaggskeppsprodukter. Och vad jag kan säga vid denna tidpunkt är att vi fanns i 75 % av Galaxy S22-enheterna före avtalet. Det kommer att bli mycket mer än så med Galaxy S23 och i framtiden.

Tillkännagivandet från Qualcomm betyder dock inte att Samsung helt lägger ner utvecklingen av Exynos-processorer. Snarare omorganiserar den koreanska elektronikjätten den affärsenhet som ansvarar för utveckling och produktion av system-on-chip (SoC)-lösningar, skriver teknikmediet Sammobile.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Både analogt och smart Med nya klockan vivomove Trend blandas analog stil med smarta funktioner
Test av Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi hade gärna velat ha ett färdigt test av den senaste Samsung-toppmobilen till dig. Men Samsung sa nej. Och den koreanska elektronikjätten är långt ifrån den enda elektroniktillverkaren som lider av tvångssyndrom.
Alla nya Samsung Galaxy S23-modeller har Snapdragon Samsung lanserar tre nya mobiler med toppspecifikationer. Telefonerna finns att köpa redan idag.
lbpluss
Når nästan ända fram En riktigt bra träningsklocka som har allt. Inklusive katastrofal batteritid och hög prislapp.
OnePlus bekräftar överraskande iPad-konkurrent OnePlus Pad kommer lanseras den 7 februari
Följ Ljud & Bild