Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung Galaxy S23 levereras uteslutande med Snapdragon

Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.

Skrivet av / 2022-07-28 - 18:38
Samsung Galaxy S23 levereras uteslutande med Snapdragon

Samsung har under många år producerat två olika versioner av toppmodellerna i företagets Galaxy S-serie. Modellerna som såldes i USA och Asien var utrustade med Snapdragon-processorer från kretstillverkaren Qualcomm, medan mobilerna i de europeiska butikerna vanligtvis var utrustade med Samsungs egna så kallade Exynos-processorer.

Således producerades cirka 30 % av enheterna i årets Galaxy S22-serie med Exynos 2200-chips, medan 70 % hade en Snapdragon 8 Gen 1-processor under skärmen.

Och det var många europeiska Samsung-användare som var upprörda över, för mobiler med Snapdragon 8 Gen 1, till exempel OnePlus 10 Pro eller Xiaomi 12 Pro, springer i cirklar runt Samsung-mobiler med Exynos 2200 när det gäller råprestanda. Vilket vårt test av Samsung Galaxy S22+ också påpekade.

Därför kommer det knappast fällas några europeiska tårar över tillkännagivandet Cristiano Amon, VD för Qualcomm, just kommit med i ett möte med ett antal analytiker i samband med offentliggörandet av Qualcomms senaste kvartalsrapport.

Läs också Den hemliga Galaxyn är tillbaka Det bästa valet om du vill ha en äkta Galaxy S-mobil.

Där bekräftade han nämligen ett nytt avtal mellan de två företagen som innebär att telefonerna i den kommande Galaxy S23-serien uteslutande kommer att baseras på processorer från Qualcomm. Dessutom berättade han att Samsung i framtiden kommer att använda Qualcomm-kretsar i långt fler produkter än tidigare, inklusive i datorer, surfplattor och andra produkttyper. Han betonade att det nya avtalet gäller på global nivå.

Som svar på en analytikers fråga om fler detaljer i avtalet tillade Amon:

Sättet du ska betrakta det på är att Snapdragon kommer att driva deras Galaxy-produktlinje, deras Galaxy-flaggskeppsprodukter. Och vad jag kan säga vid denna tidpunkt är att vi fanns i 75 % av Galaxy S22-enheterna före avtalet. Det kommer att bli mycket mer än så med Galaxy S23 och i framtiden.

Tillkännagivandet från Qualcomm betyder dock inte att Samsung helt lägger ner utvecklingen av Exynos-processorer. Snarare omorganiserar den koreanska elektronikjätten den affärsenhet som ansvarar för utveckling och produktion av system-on-chip (SoC)-lösningar, skriver teknikmediet Sammobile.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Come on, Barbie, let's go party

Här är Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Ultra

Torka inte mobilen i ris

Får din gamla Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi + Leica = sant

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

Är detta slutet för Nokia?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen