Bil & Elfordon Datorer Fitness Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Qualcomm lanserar Snapdragon 8 Gen 2

Så här blir Qualcomms nya systemkrets för de dyraste Android-mobilerna på marknaden.

Skrivet av / 2022-11-16 - 16:41
Qualcomm lanserar Snapdragon 8 Gen 2

Amerikanska Qualcomm levererar systemkretsar till de flesta av världens ledande tillverkare av mobiler. Nu är företaget klara med den senaste i raden, nämligen Snapdragon 8 Gen 2, som vi kan förvänta oss att se i kommande toppmobiler redan senare i år.

Processorns i Snapdragon 8 Gen 2 är en 64-bitars, 4 nm-krets (precis som den senaste Apple A16 Bionic, som sitter i iPhone 14 Pro och 14 Pro Max) och har åtta kärnor, inklusive en primär 3.2 GHz Cortex X3.

Processorn kompletteras med en ny Adreno GPU, som lovar 25% snabbare grafikprestanda samt minskad strömförbrukning.

Naturligtvis kommer Snapdragon 8 Gen 2 också med 5G, mer förvånande är att processorn levereras med Wi-Fi 7. För nog är det först nu Wi-Fi 6E börjar ta sig in i konsumenternas hem, men när många användare behåller sina mobiler längre gör Wi-Fi 7-stöd kommande mobiler mer framtidssäkra.

Snapdragon 8 Gen 2
(Foto: Qualcomm)

Artificiell intelligens blir allt viktigare i moderna mobiler – inte minst för kameran, vilket Googles senaste Pixel 7 Pro är ett bra exempel på – och därför lovar Qualcomm också att Snapdragon 8 Gen 2 kommer med betydligt förbättrad AI-prestanda.

Enligt Qualcomm kommer tillverkare som Asus, Motorola, OnePlus, Sony och Xiaomi snart att lansera nya mobiler baserade på Snapdragon 8 Gen 2.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen