Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

OnePlus 10 Pro på väg till Sverige

Nästan tre månader efter den kinesiska lanseringen är OnePlus 10 Pro 5G på väg till svenska butiker.

Av / 2022-03-31 - 16:30
OnePlus 10 Pro på väg till Sverige

Kinesiska OnePlus lanserade årets flaggskeppsmodell, OnePlus 10 Pro, redan i början av året. Men till en början bara på den kinesiska hemmamarknaden.

Läs också Ny OnePlus-mobil redan lanserad Den kinesiska tillverkaren är klar med en ny toppmodell flera månader tidigare än de brukar.

Sedan dess har vi sett mobilen utställd på Mobile World Congress i Barcelona, ​​precis som OnePlus för några veckor sedan bjöd in utvalda medier att prova den nya mobilkameran, som företaget tagit fram i samarbete med svenska Hasselblad.

Läs också MWC 2022: Här är OnePlus 10 Pro Vi har intervjuat Tuomas Lampén, OnePlus Head of European Strategy. Här visar han för första gången den kommande toppmodellen OnePlus 10 Pro.

Men nu är väntan över, om du nu hör till dem som har väntat med spänning på att få lägga fingrarna på den nya smarttelefonen som kommer utrustad med Snapdragon 8 Gen 1-processorn från Qualcomm. OnePlus 10 Pro 5G har precis aviserats som klar för marknaderna i Indien, Europa och Nordamerika.

OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro kommer i två matta färger. Volcanic Black och (som på bilden) Emerald Forest, även känd som grön. (Foto: OnePlus)

“Vi är otroligt glada över att presentera OnePlus 10 Pro5G i Indien, Europa och Nordamerika. Med andra generationens Hasselblad-kamera, supersnabb laddning och den bästa prestandan i en OnePlus-smarttelefon hittills tror vi att OnePlus 10 Pro 5G är ett flaggskepp som är extremt konkurrenskraftigt prismässigt”, säger Pete Lau, grundare av OnePlus, i samband med dagens presentation.

Kamera utvecklad i samarbete med Hasselblad

Redan förra året annonserade OnePlus ett samarbete med den ikoniska kameratillverkaren Hasselblad, som varit ledande inom kamerateknik de senaste 80 åren. Hasselblad har under många år använts av världens bästa fotografer, och t.ex. är kameran som fångade Armstrongs första steg på månen, från Hasselblad.

Läs också Här är de första bilderna som är tagna med OnePlus 10 Pro Och nu finns det ett officiellt lanseringsdatum. Se fram emot den 31:e mars.

I år utmynnar samarbetet i flera kamerainnovationer som tillsammans gör att OnePlus 10 Pro kan konkurrera med och kanske även överträffa avancerade kameramobiler från Apple, Samsung och Sony.

Dessa inkluderar OnePlus Billion Color Solution som möjliggör användning av Hasselblad Natural Color Calibration i över en miljard färger. Det betyder att var och en av de tre bakåtvända kamerorna på OnePlus 10 Pro5G kan spela in i full 10-bitars färgkvalitet och bearbeta 64 gånger fler färger än smartphones som fotograferar med 8-bitars färger, säger tillverkaren.

Dessutom kommer Movie Mode, som låter användaren manuellt justera ISO, vitbalans och slutarhastighet vid inspelning av video, samt Pro Mode, som låter användaren ta bilder i 12-bitars RAW-format, säkert intressera de största fotoentusiasterna.

Bland andra nya initiativ är även det nya ultravidvinkelobjektivet med ett synfält på hela 150 grader värt att nämna.

OnePlus 10 Pro
Det nya 150° ultravidvinkelobjektivet kommer också med ett speciellt fisheye-läge som kan ta samma typ av bilder som ett klassiskt fisheye-objektiv. (Foto: OnePlus)

Kameran på OnePlus 10 Pro består av en 48 Mp Sony IMX789-optik, en 50 Mp 150° ultravidvinkelkamera och en 8 Mp telefotokamera med 3,3x optisk zoom. Den främre kameran är 32 Mp.

Snabbladdning och dynamisk uppdateringsfrekvens

Den tidigare nämnda Snapdragon 8 Gen 1 ska ge telefonen bästa möjliga prestanda, medan 80W snabbladdning (som har bytt namn från Warp Charge till SUPERVOOC) kan ladda 5000 mAh-batteriet från 0 till 100% på 32 minuter.

OnePlus 10 Pros 6.7 Q QHD +-skärm är ytterligare förbättrad av LTPO 2.0-teknik, som gör att enheten kan justera uppdateringsfrekvensen mellan 1 Hz och 120 Hz baserat på innehållet som visas.

Pris och tillgänglighet

OnePlus 10 Pro 5G säljs från 5 april till följande priser:

Modell med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme: 10 490 kronor.

Modell med 12 GB RAM och 256 GB inbyggt lagringsutrymme: 11 490 kronor.

OnePlus 10 Pro
Den nya OnePlus toppmobilen har fått en kameramodul, som är mer fyrkantig och sitter längre ner i mitten än på tidigare OnePlus Pro-modeller. (Foto: OnePlus)
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen