TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

OnePlus 10 Pro på väg till Sverige

Nästan tre månader efter den kinesiska lanseringen är OnePlus 10 Pro 5G på väg till svenska butiker.

forfatter
Publicerad 2022-03-31 - 16:30

Kinesiska OnePlus lanserade årets flaggskeppsmodell, OnePlus 10 Pro, redan i början av året. Men till en början bara på den kinesiska hemmamarknaden.

Läs också Ny OnePlus-mobil redan lanserad Den kinesiska tillverkaren är klar med en ny toppmodell flera månader tidigare än de brukar.

Sedan dess har vi sett mobilen utställd på Mobile World Congress i Barcelona, ​​precis som OnePlus för några veckor sedan bjöd in utvalda medier att prova den nya mobilkameran, som företaget tagit fram i samarbete med svenska Hasselblad.

Läs också MWC 2022: Här är OnePlus 10 Pro Vi har intervjuat Tuomas Lampén, OnePlus Head of European Strategy. Här visar han för första gången den kommande toppmodellen OnePlus 10 Pro.
Firstlook oneplus 10 Pro TOP 1140x641 1

Men nu är väntan över, om du nu hör till dem som har väntat med spänning på att få lägga fingrarna på den nya smarttelefonen som kommer utrustad med Snapdragon 8 Gen 1-processorn från Qualcomm. OnePlus 10 Pro 5G har precis aviserats som klar för marknaderna i Indien, Europa och Nordamerika.

OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro kommer i två matta färger. Volcanic Black och (som på bilden) Emerald Forest, även känd som grön. (Foto: OnePlus)

”Vi är otroligt glada över att presentera OnePlus 10 Pro5G i Indien, Europa och Nordamerika. Med andra generationens Hasselblad-kamera, supersnabb laddning och den bästa prestandan i en OnePlus-smarttelefon hittills tror vi att OnePlus 10 Pro 5G är ett flaggskepp som är extremt konkurrenskraftigt prismässigt”, säger Pete Lau, grundare av OnePlus, i samband med dagens presentation.

Kamera utvecklad i samarbete med Hasselblad

Redan förra året annonserade OnePlus ett samarbete med den ikoniska kameratillverkaren Hasselblad, som varit ledande inom kamerateknik de senaste 80 åren. Hasselblad har under många år använts av världens bästa fotografer, och t.ex. är kameran som fångade Armstrongs första steg på månen, från Hasselblad.

Läs också Här är de första bilderna som är tagna med OnePlus 10 Pro Och nu finns det ett officiellt lanseringsdatum. Se fram emot den 31:e mars.
OnePlus10Pro hasselblad TOP 989x557 1

I år utmynnar samarbetet i flera kamerainnovationer som tillsammans gör att OnePlus 10 Pro kan konkurrera med och kanske även överträffa avancerade kameramobiler från Apple, Samsung och Sony.

Dessa inkluderar OnePlus Billion Color Solution som möjliggör användning av Hasselblad Natural Color Calibration i över en miljard färger. Det betyder att var och en av de tre bakåtvända kamerorna på OnePlus 10 Pro5G kan spela in i full 10-bitars färgkvalitet och bearbeta 64 gånger fler färger än smartphones som fotograferar med 8-bitars färger, säger tillverkaren.

Dessutom kommer Movie Mode, som låter användaren manuellt justera ISO, vitbalans och slutarhastighet vid inspelning av video, samt Pro Mode, som låter användaren ta bilder i 12-bitars RAW-format, säkert intressera de största fotoentusiasterna.

Bland andra nya initiativ är även det nya ultravidvinkelobjektivet med ett synfält på hela 150 grader värt att nämna.

OnePlus 10 Pro
Det nya 150° ultravidvinkelobjektivet kommer också med ett speciellt fisheye-läge som kan ta samma typ av bilder som ett klassiskt fisheye-objektiv. (Foto: OnePlus)

Kameran på OnePlus 10 Pro består av en 48 Mp Sony IMX789-optik, en 50 Mp 150° ultravidvinkelkamera och en 8 Mp telefotokamera med 3,3x optisk zoom. Den främre kameran är 32 Mp.

Snabbladdning och dynamisk uppdateringsfrekvens

Den tidigare nämnda Snapdragon 8 Gen 1 ska ge telefonen bästa möjliga prestanda, medan 80W snabbladdning (som har bytt namn från Warp Charge till SUPERVOOC) kan ladda 5000 mAh-batteriet från 0 till 100% på 32 minuter.

OnePlus 10 Pros 6.7 Q QHD +-skärm är ytterligare förbättrad av LTPO 2.0-teknik, som gör att enheten kan justera uppdateringsfrekvensen mellan 1 Hz och 120 Hz baserat på innehållet som visas.

Pris och tillgänglighet

OnePlus 10 Pro 5G säljs från 5 april till följande priser:

Modell med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme: 10 490 kronor.

Modell med 12 GB RAM och 256 GB inbyggt lagringsutrymme: 11 490 kronor.

OnePlus 10 Pro
Den nya OnePlus toppmobilen har fått en kameramodul, som är mer fyrkantig och sitter längre ner i mitten än på tidigare OnePlus Pro-modeller. (Foto: OnePlus)

Annons
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

Ny uppdatering för Garminanvändare Garmin släpper funktionsuppdateringar till flera av sina smarta sportklockor och cykeldatorer
En Musk-mobil? Ja tack! Elon Musk hävdar att Apple hotar att ta bort Twitter från App Store. Skulle det hända lovar teknikmiljardären att utveckla sin egen mobiltelefon. Vi ser redan fram emot det.
Nej, USA förbjuder INTE alla Huawei-produkter Amerikanska myndigheters fokus ligger på att stoppa försäljningen av telekommunikationsutrustning och övervakningsteknik från fem namngivna kinesiska företag.
Kungen av vikmobiler är tillbaka Tredje gången gillt, visar Motorola Razr 2022. Äntligen lever Motorolas hopfällbara mobil upp till sin ikoniska föregångare.
Lång men medelmåttig användningstid Nokia X30 5G är den grönaste telefonen från finska HMD, men prestanda är inte imponerande.
Huawei: Så går du runt HBO:s blockad Huawei bekräftar problem med streamingtjänster men föreslår en lösning.
Följ Ljud & Bild