TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Vi har provat kameran i OnePlus 10 Pro

Och nu finns det ett officiellt lanseringsdatum. Se fram emot den 31:e mars.

forfatter
Publicerad 2022-03-28 - 10:10

Om mindre än en vecka släpps OnePlus 10 Pro på den svenska marknaden. Det har den kinesiska mobiltelefontillverkaren avslöjat i ett pressmeddelande. Närmare bestämt sker det nu på torsdag klockan 16:00.

I pressmeddelandet kan vi också läsa att vi ska se fram extra mycket mot kameran, som är andra generationens Hasselblad Camera for Mobile. Kamerasystemet tar bilder i 10-bitars kvalitet, vilket gör att kameran kan bearbeta 64 gånger mer färg än mobiler som fotograferar i 8-bitars färg. Och tack vare ”OnePlus Billion Color Solution” ska det vara möjligt för användaren att tillämpa Natural Color Calibration med Hasselblad på OnePlus 10 Pro 5G som ger fler än en miljard färger.

Ljud & Bild har redan provat mobilens kamera på egen hand i samband med en workshop som OnePlus höll i Köpenhamn i förra veckan.

Mobiltillverkaren hade bjudit in den holländska fotografen David Peskens, som är officiell Hasselblad Master, för att berätta om sina erfarenheter av kameran i OnePlus 10 Pro, som han har varit med om att utveckla.

Läs också MWC 2022: Här är OnePlus 10 Pro Vi har intervjuat Tuomas Lampén, OnePlus Head of European Strategy. Här visar han för första gången den kommande toppmodellen OnePlus 10 Pro.
Firstlook oneplus 10 Pro TOP 1140x641 1

David Peskens ligger nämligen bakom ett av tre speciella kamerafilter (eller ”Hasselblad Master Styles”, som OnePlus föredrar att kalla dem), som speglar fotografens speciella stil och teknik. David Peskens så kallade Emerald-filter ska alltså göra det möjligt för användaren att ta bilder som liknar de natur- och landskapsbilder som är Peskens kreativa fokus.

De andra två ”Master Styles” heter Serenity och Radiance och ska göra det möjligt för användaren att ta både suggestiva porträtt och färgglada bilder i urbana miljöer.

På OnePlus workshop fick vi prova OnePlus 10 Pros nya kamera, inklusive ovan nämnda filter och kamerans tämligen häftiga 150-graders ultravidvinkelobjektiv. De bilderna får vi dock inte visa förrän efter mobilens officiella lansering, så här får du hålla till godo med bilder som är tagna med mobilens primära vidvinkelobjektiv. Du kan se dem i bildspelet nedan.

Läs också Ny OnePlus-mobil redan lanserad Den kinesiska tillverkaren är klar med en ny toppmodell flera månader tidigare än de brukar.

Kameran i OnePlus 10 Pro består av 48 Mp Sony IMX789-optik, en 50 Mp 150° ultravidvinkelkamera och en 8 Mp telefotokamera med 3,3x optisk zoom. Frontkameran är på 32 Mp.

OnePlus10Pro first 1 OnePlus10Pro first 2 OnePlus10Pro first 3 OnePlus10Pro first 4
<
>
Foto: Peter Gotschalk

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Bäst iPad Air hittills Apples senaste iPad Air gör nästan att iPad Pro får svårt att hävda sig som bästa surfplattan på marknaden. Tyvärr bygger skärmen fortfarande på gammal teknik.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
Sony lanserar ny toppmobil för entusiaster Den nya Android-mobilen satsar extra mycket på video och foto.
Bli en bättre golfspelare Garmin vill hjälpa dig toppa formen på golfbanan.
Så här testar du Nothings nya gränssnitt Nothing phone (1) kommer först i sommar, men intresserade kan prova det nya användargränssnittet för Android redan nu. Läs hur här.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend