Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Vi har provat kameran i OnePlus 10 Pro

Och nu finns det ett officiellt lanseringsdatum. Se fram emot den 31:e mars.

Av / 2022-03-28 - 10:10
Vi har provat kameran i OnePlus 10 Pro

Om mindre än en vecka släpps OnePlus 10 Pro på den svenska marknaden. Det har den kinesiska mobiltelefontillverkaren avslöjat i ett pressmeddelande. Närmare bestämt sker det nu på torsdag klockan 16:00.

I pressmeddelandet kan vi också läsa att vi ska se fram extra mycket mot kameran, som är andra generationens Hasselblad Camera for Mobile. Kamerasystemet tar bilder i 10-bitars kvalitet, vilket gör att kameran kan bearbeta 64 gånger mer färg än mobiler som fotograferar i 8-bitars färg. Och tack vare ”OnePlus Billion Color Solution” ska det vara möjligt för användaren att tillämpa Natural Color Calibration med Hasselblad på OnePlus 10 Pro 5G som ger fler än en miljard färger.

Ljud & Bild har redan provat mobilens kamera på egen hand i samband med en workshop som OnePlus höll i Köpenhamn i förra veckan.

Mobiltillverkaren hade bjudit in den holländska fotografen David Peskens, som är officiell Hasselblad Master, för att berätta om sina erfarenheter av kameran i OnePlus 10 Pro, som han har varit med om att utveckla.

Läs också MWC 2022: Här är OnePlus 10 Pro Vi har intervjuat Tuomas Lampén, OnePlus Head of European Strategy. Här visar han för första gången den kommande toppmodellen OnePlus 10 Pro.

David Peskens ligger nämligen bakom ett av tre speciella kamerafilter (eller ”Hasselblad Master Styles”, som OnePlus föredrar att kalla dem), som speglar fotografens speciella stil och teknik. David Peskens så kallade Emerald-filter ska alltså göra det möjligt för användaren att ta bilder som liknar de natur- och landskapsbilder som är Peskens kreativa fokus.

De andra två ”Master Styles” heter Serenity och Radiance och ska göra det möjligt för användaren att ta både suggestiva porträtt och färgglada bilder i urbana miljöer.

På OnePlus workshop fick vi prova OnePlus 10 Pros nya kamera, inklusive ovan nämnda filter och kamerans tämligen häftiga 150-graders ultravidvinkelobjektiv. De bilderna får vi dock inte visa förrän efter mobilens officiella lansering, så här får du hålla till godo med bilder som är tagna med mobilens primära vidvinkelobjektiv. Du kan se dem i bildspelet nedan.

Läs också Ny OnePlus-mobil redan lanserad Den kinesiska tillverkaren är klar med en ny toppmodell flera månader tidigare än de brukar.

Kameran i OnePlus 10 Pro består av 48 Mp Sony IMX789-optik, en 50 Mp 150° ultravidvinkelkamera och en 8 Mp telefotokamera med 3,3x optisk zoom. Frontkameran är på 32 Mp.

OnePlus10Pro first 1 OnePlus10Pro first 2 OnePlus10Pro first 3 OnePlus10Pro first 4
<
>
Foto: Peter Gotschalk
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen